اینتراستریفیکاسیون جایگزین چربی های ترانس می شود

اینتراستریفیکاسیون جایگزین چربی های ترانس می شود

به گزارش واحد تحقیقت و فنی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، و بر اساس مقاله منتشر شده در نشریه Natural news که توسط دکتر Frank cooper متخصص تغذیه استرالیایی نوشته شده است با توجه به مشکلات خطرناک ناشی از مصرف چربی های ترانس صنعت غذا به دنبال جایگزین کردن این چربی ها با چربی های دیگریست. راه حل جدیدی که برای این مساله ارائه شده است فرآیند اینتراستریفیکاسیون است با استفاده از این تکنیک می توان محصولاتی مشابه کره از روغن های نباتی تولید نمود اینتراستریفیکاسیون برای تولید مارگارین ها، شورتنینگ ها و محصولات قنادی به کار می رود با این روش می توان بافت و احساس دهانی مطلوبی همانند چربی های اشباع تولید کرد. در این فرآیند ساختار مولکولی روغن نباتی با استفاده از مواد شیمیایی و یا آنزیم ها تغییر داده شد و به آن خواصی مشابه خواص چربی می بخشند. در این روش بطور مثال یک آنزیم به عنوان کاتالیست افزوده شده که موجب شکسته شدن مولکول تری گلسرید به یک کلیسرول و 3 اسید چرب آزاد می گردد. پس از شکستن مولکول تریگلسیرید کارخانجات ترکیبی از اسیدهای چرب امگا 3، امگا6 ،امگا9 و یا مولکول های اشباع را بر اساس نیاز خود به صورت ترکیبی جدید تولید می کنند. با این تکنیک می توان هر نوع روغن یا چربی از جمله چربی های مناسب برای سرخ کردن عمیق،چربی های نیمه جامد برای تولید مارگارین و روغن های مایع را تولید کرد. امّا براساس تحقیقات انجام شده در 20 سال اخیر مشخص شده است که چربی های اینتراستریفیه شده به دلایل زیر دارای خطراتی برای سلامتی هستند. 1) مشکل بزرگ این چربی ها در سطح سلولی است از آنجا که این چربی ها به صورت عادی در طبیعت وجود ندارند بدن ما نمی داند چطور با آن ها مقابله کند. بدن این چربی ها را نرمال تشخیص داده و از آن ها در ساخت غشاهای سلولی و مناطق دیگر استفاده می کند امّا این چربی های ساخته یبشر موجب تضعیف و آسیب پذیری غشای سلولی می شوند . 2) این چربی ها در مردان ریسک بیماری های قلبی عروقی را بالا می برند.آن ها بدین صورت عمل می کنند که با ورودشان به سرخرگ ها موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شوند زیرا بدن این چربی را نمی شناسد و واکنش التهابی نشان می دهد و به آن ها حمله می کند که موجب پاسخ التهابی در سرخرگ ها و تشکیل پلاک های خطرناک می شود. 3) در مورد زنان مساله کمی متفاوت است. این چربی ها در زنان از پاسخ التهابی دیواره رگ ها جان سالم به در برده و در بافت های چرب از جمله بافت سینه ذخیره می شوند و به ایجاد سرطان کمک می کنند. 4) بزرگترین مشکل این چربی ها باقی ماندن فلزات سمی در محصول نهایی است این فلزات که به عنوان کاتالیست در واکنش استفاده می شوند در سیستم عصبی ما تجمع پیدا کرده و موجب بیماری های عصبی می شوند علاوه بر این سیستم آنزیمی را مسموم کرده و عملکرد سلولی را تغییر می دهند و از بین بردن آنها بسیار مشکل است. به یاد داشته باشید حدوداً30 سال طول کشید تا بشر متوجه خطرات مصرف چربی های ترانس شد و همین مدت زمان نیز طول خواهد کشید تا متوجه خطرات چربی های اینتراستریفیه شویم.

کد: 50011320

زمان انتشار: شنبه 3 بهمن 1394 11:58 ق.ظ

تعداد نمایش: 78

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.