وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان؛ ۲۰۱۷

در سال ۲۰۱۷، ۱۷ میلیون کشاورز در ۲۴ کشور دنیا، ۱۸۹/۸ میلیون هکتار محصولات تراریخته را کشت کردند که ۳% نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش داشت.
وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان؛ ۲۰۱۷

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران به نقل از فود کلینیک  در سال ۲۰۱۷، ۱۷ میلیون کشاورز در ۲۴ کشور دنیا، ۱۸۹/۸ میلیون هکتار محصولات تراریخته را کشت کردند که ۳% نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش داشت.

 

شش کشور پیشگام کشت و تولید محصولات تراریخته در سال ۱۹۹۶، شامل آمریکا، چین، آرژانتین، کانادا، استرالیا و مکزیک بودند. در سال ۲۰۱۷، محصولات تراریخته در سطح ۱۸۹/۸ میلیون هکتار در ۶ قاره جهان و در ۲۴ کشورکشت شد.

 

در طی ۲۲ سال، سطح کشت محصولات تراریخته از ۱/۷ میلیون هکتار در سال ۱۹۹۶ به ۱۸۹/۸ میلیون هکتار در سال ۲۰۱۷ رسیده است.

 

سطح زیر کشت محصولات تراریخته در جهان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷، ۱۱۲ برابر افزایش داشته است.

تعداد کشورهایی که محصولات تراریخته را کشت و تولید کرده‌اند از ۶ کشور در سال ۱۹۹۶ به ۲۴ کشور در سال ۲۰۱۷ افزایش پیدا کرده است.

 

 

 

از مجموع ۱۸۹/۸ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷، سهم ۵ کشور صنعتی ۸۹/۲ میلیون هکتار و سهم ۱۹ کشور در حال توسعه ۱۰۰/۶ میلیون هکتار بوده است.

از مجموع ۱۸۹/۸ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات تراریخته، سهم ۵ کشور صنعتی ۴۷% و سهم ۱۹ کشور در حال توسعه ۵۳% بوده است.

 

۲۴ کشور در ۲۰۱۷ محصولات تراریخته را کشت کردند که از بین آن‌ها ۱۵ کشور بیش از ۱۰۰ هزار هکتار کشت کرده‌اند.آمریکا با کشت ۷۵ میلیون هکتار محصول تراریخته، همچنان بزرگترین کشت‌کننده، تولید‌کننده و مصرف کننده محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷ بود. در آمریکا علاوه بر اینکه بیشترین سطح زیر کشت محصولات تراریخته وجود دارد، بیشترین تعداد محصولات تراریخته نیز کشت شده و به فروش می رسد. محصولاتی مانند ذرت تراریخته، سویای تراریخته، پنبه تراریخته، کلزای تراریخته، چغندرقند تراریخته، یونجه تراریخته، پاپایای تراریخته، کدوحلوایی تراریخته و سیب زمینی تراریخته و سیب تراریخته در آمریکا تولید تجاری شده و در بازار این کشور موجود است.

 

۱۰ کشور برتر تولید کننده محصولات تراریخته عبارتند از: آمریکا با کشت ۷۵ میلیون هکتار، برزیل با کشت ۵۰/۲ میلیون هکتار، آرژانتین با کشت ۲۳/۶ میلیون هکتار، کانادا با کشت ۱۳/۱ میلیون هکتار، هند با کشت ۱۱/۴ ۱۱میلیون هکتار، پاراگوئه با کشت ۳ میلیون هکتار، پاکستان با کشت ۳ میلیون هکتار، چین با کشت ۲/۸ میلیون هکتار، آفریقای جنوبی با کشت ۲/۷ میلیون هکتار و بولیوی با کشت ۱/۳ میلیون هکتار محصولات تراریخته.

 

کشت و پذیرش محصولات تراریخته اصلی، در ۵ کشور برتر تولیدکننده محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷ نزدیک به سطح اشباع بود.

 

علاوه بر ۲۴ کشور کشت‌کننده محصولات تراریخته در سال ۲۰۱۷، ۴۳ کشور دیگر که محصولات تراریخته را کشت نمی‌کنند (شامل ۲۶ کشور اتحادیه اروپا)، محصولات تراریخته را برای واردات غذای انسان، دام وکاشت تایید کردند.

 

از ۲۴ کشوری که محصولات تراریخته را در۲۰۱۷ کشت کرده‌اند، ۱۲ کشور (۵۰%) در قاره آمریکا، ۸ کشور (۳۳/۴%) در آسیا، ۲ کشور در اروپا (۸/۳%) و در دوکشور (۸/۳%) در آفریقا بوده‌اند.

 

از ۸ کشوری که محصولات تراریخته را در ۲۰۱۷ کشت کرده‌اند سه کشور هند، پاکستان و چین بیش از ۱ میلیون پنبه تراریخته را کشت کردند و متعلق به ۱۰ کشور برتر تولیدکتتده محصولات تراریخته هستند.

 

از بین ۸ کشور تولیدکننده محصولات تراریخته در آسیا، ۵ کشور زیر ۱ میلیون هکتار کشت کردند که به ترتیب عبارتند از استرالیا (کلزا و پنبه تراریخته)، فیلیپین (ذرت تراریخته)، میانمار (پنبه تراریخته)، ویتنام (ذرت تراریخته) و بنگلادش (بادمجان تراریخته)

 

در سال ۲۰۱۷ نیز مانند ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اصلی ترین محصولات تراریخته کشت و مصرف شده در جهان، ذرت تراریخته، پنبه تراریخته، سویای تراریخته و کلزای تراریخته بوده است.

 

 

سویای تراریخته با سطح زیر کشت ۹۴/۱۰ میلیون هکتار، ۴۹/۶ درصد سطح زیر کشت محصولات تراریخته در جهان را به خود اختصاص داد. ذرت تراریخته با سطح زیر کشت ۵۹/۷ میلیون هکتار، ۳۱/۴ درصد محصولات تراریخته، پنبه تراریخته ۲۴/۲۱ میلیون هکتار و ۱۲/۸ درصد و کلزای تراریخته با کشت ۱۰/۲ میلیون هکتار، ۵/۴ درصد بازار محصولات تراریخته را به خود اختصاص دادند. بقیه محصولات تراریخته در سطح ۲/۹ میلیون هکتار کشت شده و ۰/۸ درصد بازار محصولات تراریخته را تشکیل دادند.

 

در سال ۲۰۱۷، ذرت تراریخته در ۱۴ کشور، پنبه تراریخته در ۱۴ کشور، سویای تراریخته در ۹ کشور و کلزای تراریخته در ۴ کشور جهان کشت شده است.

 

سویای تراریخته ۷۷% تولید سویا، پنبه تراریخته ۸۰% تولید پنبه، ذرت تراریخته ۳۲% تولید ذرت و کلزای تراریخته ۳۰% تولید کلزای جهان را به خود اختصاص داده اند.

 

پنبه در سطح ۳۰/۲ میلیون هکتار در جهان کشت شد که بیش از ۸۰% یا ۲۴/۱ میلیون هکتار آن پنبه تراریخته بود.

 

در سال ۲۰۱۷، کلزا در سطح ۳۳/۱۷ میلیون هکتار در جهان کشت شد که ۱۰/۲ میلیون هکتار یا درحدود ۳۰ درصد آن تراریخته بود. کلزا در چهار کشور کانادا، آمریکا، استرالیا و شیلی کشت شد.

 

ارزش بازار جهانی بذور تراریخته ۱۷/۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ تخمین زده شده که ۳۰% از سهم تجارت بذر بود.

 

از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷، روند مجوزدهی به کشت و تولید و مصرف محصولات تراریخته روند رو به رشد داشته است و مجموعاً ۴۰ کشور برای این محصولات مجوزهای قانونی صادر کرده اند. در این بین بیشترین مجوزهای محصولات تراریخته مربوط به مصرف این محصولات برای خوراک انسان بوده است. پس از آن مجوزهای تأیید محصولات تراریخته برای خوراک دام و کشت قرار گرفته است.


 

از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۷، در مجموع ۴۱۳۳ تاییدیه برای گیاهان تراریخته صادر شده که شامل ۱۹۹۵ تاییدیه برای غذای انسان، ۱۳۸۸ تاییدیه برای غذای دام و ۸۰۰ تاییدیه برای کشت بوده است.

 

در سال ۲۰۱۷ مجوز مصرف برنج طلایی در بازار استرالیا و نیوزلند صادر شد. برنج طلایی حاوی بتاکاروتن پیش نیاز ویتامین آ است.

 

 

کد: 50019878

زمان انتشار: شنبه 9 فروردین 1399 12:39 ب.ظ

تعداد نمایش: 195

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.