به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نرخ تورم به عنوان یک متغیر مهم و کلی هر ماه از سوی بانک مرکزی منتشر میشود که نتیجه بررسی بیش از 350 قلم کالا است. بر همین اساس بانک مرکزی نرخ تورم در پایان سال گذشته را 9.6 درصد محاسبه کرده است.
اما از مجموع گروههای کالایی تاثیرگذار در نرخ تورم، گروه خوراکیها بیشترین حساسیت تغییر قیمت را برای مصرفکننده دارد. به همین دلیل تغییرات یک ساله قیمت 39 قلم کالا با استناد به گزارش خرده فروشی بانک مرکزی، در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.
طبق این ارقام، قیمت 10 قلم کالا رشد تک رقمی، 17 قلم کالا رشد منفی و 12 قلم کالا رشد دو رقمی داشته است. البته در این اقلام، قیمت برنج وارداتی در سال 96 حذف شده و فقط قیمت این کالا در سال 95 درج شده است که با توجه به قیمت موجود در بازار که بیش از 7 هزار تومان است، این قلم کالایی هم رشد حدود 40 درصدی داشته است.
بیشترین افزایش قیمت متعلق به کره پاستوریزه، تخم مرغف برنج وارداتی و پیاز است.
ارقام زیر از گزارش هفته آخر سال 95 و هفته آخر سال 96 بانک مرکزی به دست آمده است.
* ارقام به تومان
کد: 50014829
زمان انتشار: چهارشنبه 15 فروردین 1397 08:16 ق.ظ
تعداد نمایش: 24