براساس مقاله منتشر شده در نشریه Food chemistry در سال 2015 پراکسیداسیون اسیدهای چرب غیراشباع (UFA) در شبکیه چشم موجب آسیب رساندن به سلول های بینایی و شبکه عصبی شبکیه چشم می گردد در این پژوهش آسیب های وارد شده به اسیدهای چرب غیر اشباع شبکیه چشم در اثر نور مرئی در مدل آزمایشگاهی شبیه سازی شد پس از اینکه نمونه آزمایشگاهی برای مدت طولانی در معرض نور قرار گرفت پراکسیداسیون چربی در اسیدهای چرب دوکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA) وآراشیدونیک اسید (AA) اتفاق افتاد. اسیدهای چرب غیراشباع اکسید شده موجب سمیت سلولی شده و به صورت چشمگیری جلوی رشد سلول های اپیتلیوم پیگمان شبکیه چشم را می گیرند . محققان همچنین فواید مصرف مکمل بلوبری را بر پراکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع شبکیه مورد بررسی قرار دادند. نتایج حاکی از آن بود که از میان بخش های مختلف پلی فنولی بلوبری، بخش سرشار از فلاوونوئید ها در مقایسه با بخش های غنی از آنتوسیانین و فنولیک اسید در جلوگیری از پراکسیداسیون دوکوزاهگزاانوئیک اسید بسیار موثرتر عمل می نماید. بنابراین جلوگیری از پراکسیداسیون اسیدهای چرب غیراشباع شبکیه چشم یکی از عملکردهای مهم آنتی اکسیدانها برای سلامتی چشم هاست.
کد: 50011391
زمان انتشار: شنبه 17 بهمن 1394 10:13 ق.ظ
تعداد نمایش: 35