به چه محصولاتی ارگانیک گفته می شود ؟

به چه محصولاتی ارگانیک گفته می شود ؟

به گزارش ایفدانا - Ifdanaبه نقل از  روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران : استفاده از محصولات ارگانیک در 20 سال اخیر به طور قابل ملاحظه ای گسترش یافته، به طوری که در سطح جهان آمار مصرف این محصولات بین سال های 2014 تا 2015 به میزان 11% افزایش داشته است.

دکتر حمیدی کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران  در خصوص محصولات ارگانیک    گفت : در باور عموم غذای ارگانیک ایمن تر، سالم تر و دارای طعم بهتری است. هم چنین گفته می شود محصولات ارگانیک برای محیط زیست و حیوانات نیز ایمن تر می باشند. مفهوم واژه "ارگانیک" در این زمینه به اطمینان ایمنی مراحل مختلف تولید باز می گردد.

وی با اشاره به اینکه محصولات خوراکی ارگانیک بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی، هورمون ها، آنتی بیوتیک ها، یا ارگانیسم های تغییر ژن یافته پرورش داده می شوند افزود : به این محصولات مواد افزودنی مانند شیرین کننده های مصنوعی، نگهدارنده ها، رنگ، طعم دهنده خوراکی و مونوسدیم گلوتامات اضافه نمی شوند. در کشت محصولات ارگانیک از کود طبیعی استفاده شده و در مرحله کشاورزی تلاش بر بهبود کیفیت خاک مورد استفاده و محافظت منابع طبیعی آب می گردد. چنین رویکردهایی علاوه بر افزایش کیفیت محصول باعث کاهش آلودگی محیط زیست نیز می شوند. رایج ترین محصولات ارگانیک که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند شامل میوه ها، سبزیجات، غلات، لبنیات و گوشت هستند.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه پیرامون مقایسه غذاهای ارگانیک و غیر ارگانیک عنوان کرد : نتایج مطالعاتی که غذاهای ارگانیک و غیر ارگانیک را از نظر مغذی بودن مقایسه کرده اند چالش برانگیز اند.

در یک طرف شواهد حاکی از آن است غذاهایی که در شرایط ارگانیک پرورش داده شده اند به دلیل فرآیند تولید طبیعی می توانند مغذی تر باشند. بر اساس برخی تحقیقات انجام شده غذاهای ارگانیک حاوی سطح بالاتری از آنتی اکسیدان ها و معدودی از املاح هستند. گفته می شود این امر می تواند به دلیل عدم استفاده از آفت کش ها و در نتیجه تولید ترکیبات محافظت کننده توسط خود گیاه یعنی آنتی اکسیدان ها باشد. تحقیقات نشان داده اند غلات ارگانیک حاوی 30% نیترات کمتر هستند. سطح بالای نیترات به افزایش احتمال بروز برخی انواع سرطان نسبت داده شده است.

از طرف دیگر، نظرات مخالف بیان می کنند شواهد برای اثبات مغذی تر بودن محصولات ارگانیک نسبت به غیر ارگانیک کافی نیستند. باید در نظر گرفت این امر می تواند ناشی از تفاوت در کیفیت خاک، شرایط اقلیمی، زمان برداشت، ژنتیک و تغذیه حیوانات باشد. با این که با انتخاب محصولات ارگانیک، مصرف کننده کمتر در معرض مضرات سموم و آفت کش ها قرار می گیرد، باید دانست میزان این مواد در فرآورده های غیر ارگانیک نیز بسیار پائین تر از حد مضر تعیین شده و در نتیجه محصولات غیر ارگانیک کاملاً ایمن هستند.

وی افزود : لازم به ذکر است صرف دارا بودن برچسب ارگانیک، نمی توان تصمیم بر مفید بودن فرآورده ای گرفت زیرا ممکن است دارای کالری زیاد، سطح قند، نمک و چربی بالا باشد، به عنوان مثال می توان از کوکی ها، چیپس ها و بستنی های ارگانیک نام برد.

در سطح جهان محصولات ارگانیک بر حسب دارا بودن شرایط استاندارد تعیین شده از سوی سازمان نظارتی دولتی مربوطه، گواهی دریافت می کنند. به عنوان مثال برچسب گواهی ارگانیک بر اساس USDA، بر روی محصولات به سه صورت زیر قابل مشاهده است:

100% Organic- محصول کاملاً از ترکیبات ارگانیک فرآوری شده است.

Organic-  حداقل 95% ترکیبات محصول، ارگانیک هستند.

Made with organic- حداقل 70% ترکیبات محصول، ارگانیک هستند.

در این سیستم اگر در فرآورده ای کمتر از 70% ترکیبات ارگانیک باشند آن فرآورده ارگانیک محسوب نشده و برچسب ارگانیک دریافت نمی کند.

در کنار فواید فرآورده های ارگانیک، این محصولات با قیمت بالاتری عرضه شده و قابلیت ضایع شدن در مدت زمان کم تری را دارند.

در نهایت، انتخاب محصولات ارگانیک یا غیر ارگانیک بر عهده مصرف کننده و بر اساس اولویت ها و دانسته های خود فرد می باشد

کد: 50016271

زمان انتشار: یکشنبه 21 مرداد 1397 11:14 ق.ظ

تعداد نمایش: 278

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.