دلایل کاهش صادرات روغن نباتی کشور های اصلی صادر کننده
در هفته منتهی به پنجشنبه 13 آبان ماه قیمت جهانی روغن نباتی نسبت به کنجاله با ثبات تر بود. تولید ناکافی روغن نباتی و ذخایر اندک موجب کاهش صادرات جهانی در این مقطع زمانی شد. بیشتر کشورهای وارد کننده روغن ترجیح دادند تا از ذخایر داخلی کشورهایشان استفاده نمایند تا اینکه بر میزان خرید خود بیافزایند. اما این مساله به مرور زمان کاهش پیدا خواهد کرد و بر میزان وادرات روغن نباتی افزوده خواهد شد. تولید و عرضه جهانی روغن پالم در سه ماهه اول سال 2017 (فصل زمستان) کم خواهد بود.
فراز و فرود روغن کلزا در طی روزهای گذشته اندک بود، اما همچنان بعلت کاهش عرضه روغن آفتابگردان و روغن سویا در اروپا میزان تقاضای کلزا بالاست. در ماه نوامبر (آبان ماه) میزان صادرات روغن کانولا افزایش خواهد یافت. بطوریکه کمبود روغن در اروپا را بر طرف خواهد کرد.
بهای روغن پالم کرنل روتردام در طی 4 هفته منتهی به 13 آبان 200 دلار افزایش داشت و به 1450 دلار رسید. در طی این 4 هفته قیمت روغن پالم کرنل کمتر از ارزش واقعی آن بود. از جمله عواملی که موجب افزایش قیمت روغن پالم کرنل طی هفته های اخیر شد می توان به کاهش تولید روغن پالم کرنل در آسیای جنوب شرق را اذعان کرد.
انتظار داریم که میزان تولید و صادرات روغن پالم کرنل از ژانویه تا سپتامبر 2017 افزایش یابد و فاصله قیمتی بین روغن پالم کرنل و روغن نارگیل بیشتر شود.
در ماه اکتبر (مهر ماه) صادرات روغن سویای کشورهای G3 (بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان روغن و دانه سویا در جهان که شامل آمریکا، برزیل، آرژانتین می شود) در حدود 24 درصد کاهش داشت.
صادرات روغن سویا G3 در ماه اکتبر (بر حسب تن)
صادرات روغن سویا G3 از ماه آگوست تا اکتبر (بر حسب تن)
منبع: oilworld.biz
کد: 50011256
زمان انتشار: چهارشنبه 19 آبان 1395 07:29 ق.ظ
تعداد نمایش: 54