ایران باید از نظر ایمنی غذا در رتبه اول منطقه باشد

ایران باید از نظر ایمنی غذا در رتبه اول منطقه باشد

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه در کشورهای صنعتی 30 درصد جمعیت هر سال از بیماری‌های ناشی از غذا رنج می‌برند، گفت:در افق ۱۴۰۴ ایران باید از نظر ایمنی غذا در رتبه اول منطقه قرار داشته باشد.

هدایت حسینی در نخستین کنفرانس ملی ایمنی غذا از مزرعه تا سفره اظهار داشت: بحث ایمنی غذا طی سال‌های اخیر در دنیا دچار چالش‌های فراوانی شده  که این مسئله در واقع این موضوع را پیش آورده که ایمنی 100 درصد غذا در هیچ کشوری وجود نداشته باشد. یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت جهان است.

وی افزود:‌تولید غذا برای جمعیت 8 میلیاردی جهان باعث کاهش نظارت بر مراحل تولید غذا شده است. همچنین عدم مدیریت افزایش جمعیت مزارع و باغ‌ها تبدیل به برج‌ها و مناطق مسکونی شوند و همین مسئله باعث آلودگی محیط زیست و کاهش تولید غذا می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور ادامه داد: امروزه مجبوریم از غذاهای دستکاری ژنتیکی شده استفاده کنیم چرا که تولید غذا به اندازه افزایش جمعیت جهان رشد ندارد همچنین دستکاری ژنتیکی باعث افزایش محصولات غذایی پرمحصول می‌شود و آفات آن کم شده اما این روش هنوز مورد تائید همه دنیا قرار نگرفته است.روش‌های بازرسی سنتی نیز در امنیت غذا ایجاد مشکلاتی کرده و تقلب‌های فراوانی در کشورها گزارش شده است.

حسینی افزود: همچنین تقلب در روغن زیتون، عسل و سایر مواد غذایی در دنیا گزارش شده و غذایی که ایمن نباشد هیچ ارزش غذایی نخواهد داشت اما شدت بیماری‌های ناشی از غذا در دنیا را به سختی می‌توان تخمین زد حتی بسیاری از این بیماری‌ها در نظام سلامت ثبت نمی‌شود.

به گفته وی سازمان بهداشت جهانی در سال 2005 اعلام کرده است:، 8 تا یک میلیون نفر در دنیا به  خاطر بیماری‌های اسهالی جان خود را از دست می‌دهند و در کشورهای صنعتی 30 درصد جمعیت هر سال از بیماری‌های ناشی از غذا رنج می‌برند.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور خاطر نشان کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز طبق بررسی‌های سال 85 تا 90 اعلام کرده است 2 هزار و 250 همه‌گیری ناشی از آلودگی غذا در ایران گزارش شده که 45 هزار نفر با غذای ناسالم بیمار شده‌اند و 93 نفر  جان خود را از دست داده‌اند.لذا آمارها نشان می‌دهد چقدر معرض بیماری‌ها هستیم همچنین سرطان کبد یکی از بیماری‌های ناشی از ناسالم بودن غذا است که به دلیل انباشته شدن آلاینده‌ها در کبد اثرات خود را در سال‌های بعد نشان می‌دهد.

حسینی گفت: غذا یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌هایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده و ما نیز وظیفه داریم که آن را سالم تولید کرده و به دست مصرف‌کننده برسانیم همچنین امروزه بحث غذا از حوزه سلامت خارج شده و تبدیل به موضوعی به عنوان توسعه پایدار شده است.همچنین سیاستمداران به حوزه غذا نگاه ویژه‌ای دارند و وقتی اختلافی بین کشورها به وجود می‌آید ابتدا تحریم مواد غذایی در دستور کار قرار می‌گیرد تا کشورهای مورد نظر را تحت فشار بگذارند.

وی افزود: در اصول قانون اساسی تأکید زیادی بر رفع فقر، محرومیت و رفاه فردی مورد توجه قرار گرفته و در سند چشم انداز 1404 که بسیاری از اسناد بر اساس آن نوشته می‌شود تأکید بر انسان سالم به‌ عنوان محور اساسی توسعه پایدار شده و اولویت ملی در دسترسی به غذای سالم مدنظر قرار گرفته است. امیدواریم در افق سال 1404 ایران کشوری باشد که از نظر ایمنی غذا رتبه اول در منطقه را خواهد داشت.

حسینی، گفت: همچنین در برنامه‌های پنج ساله تدوین شده، بحث ایمنی و سلامت غذا به خوبی و جدیت مورد توجه قرار گرفته و تاکید بر رویکرد انسان سالم با توجه به یکپارچگی در سیاست گذاری، برنامه ریزی، ارزشیابی، نظارت، تخصیص منابع، ارتقاء شاخص‌های سلامت، سلامت آب و هوا، امنیت غذا و محیط بهداشت روحی و جسمی شده است.

منبع: خبرگزاری فارس


پیوست ها

کد: 50010966

زمان انتشار: شنبه 24 بهمن 1394 11:14 ق.ظ

تعداد نمایش: 36

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.