تولید مارگارین با استفاده از ارگانوژل های حاصل از موم های گیاهی

تولید مارگارین با استفاده از ارگانوژل های حاصل از موم های گیاهی

بنا بر گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، چربی های سخت برای ایجاد بافت مناسب در محصولاتی مانند مارگارین به کار می روند. برای تولید این چربی ها از فرآیند هیدروژناسیون استفاده می شود اما این فرآیند موجب تولید اسید های چرب ترانس و افزایش سطح LDL شده و ریسک بیماری های قلبی را افزایش می دهد. سازمان غذا و داروی آمریکاFDA چربی های هیدروژنه شده را از لیست GRAS ( محصولات ایمن شناخته شده ) خارج کرده و کارخانجات غذایی را موظف نموده تا سال 2018 تولید و مصرف این چربی ها را متوقف کنند .

روغن پالم و روغن نارگیل به عنوان جایگزین های پرطرفدار چربی های ترانس در صنعت غذا کاربرد دارند اما این جایگزین ها حاوی مقادیر بالای چربی های اشباع هستند. یکی از جدید ترین روش های ممکن برای تولید جایگزین های چربی های ترانس ساختارسازی روغن های خوراکی با یک ارگانوژلاتوراست. ارگانوژل ( اولئوژل ) نوعی ژل است که از ثابت شدن یک فاز آلی مایع در یک شبکه 3 بعدی توسط یک ارگانوژلاتور ایجاد می شود. ارگانوژلاتورهایی که به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرندشامل موم کاندلیلا (cw ) ، موم سبوس برنج (BRW ) ، موم آفتابگردان (SW )و موم خرنوب هستند. بعضی از این موم ها دارای خواص سلامتی بخش هستند به عنوان مثال موشهایی که در رژیم غذاییشان 1% موم آفتابگردان وجود داشت کلسترول پایین تری داشتند . علاوه بر این بیشتر این موم ها محصول جنبی تولید شده همراه با محصول اصلی هستند برای مثال موم آفتابگردان هنگام تصفیه روغن آفتابگردان جداسازی می شود . بنابر این قیمت پایینی داشته و دردسترس هستند.


پیوست ها

کد: 50011395

زمان انتشار: دوشنبه 19 بهمن 1394 05:56 ق.ظ

تعداد نمایش: 192

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.