عباس کشاورز در افتتاحیه سومین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران گفت: وضعیت کود کشور در سال 92 بسیار آشفته بود و آنچه که در بازار به عنوان کود عرضه میشد به هیچ وجه از لحاظ کمیت و کیفیت قابل قبول نبود.
وی افزود: بنابراین دولت برای ارتقای کیفیت سم چند گام برداشت و از نهادهای خصوصی و انجمنها در این مسیر طلب کمک کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: رصد کیفیت کود در 1.5 سال گذشته نشان میدهد که کیفیت کود در حال حاضر نسبت به سال 92 اصلا قابل مقایسه نیست.
کشاورز بیان داشت: بر اساس آخرین گزارشات در حال حاضر 3200 برند کود در جامعه کشاورزی عرضه میشود و این همه تنوع حاکی از آن است که جامعه فعال در عرصه تولید و واردات کود کار برایش حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: از 70نمونه کود که در مهر و آبان سال 92 مورد آزمایش و تجزیه قرار گرفت ماده موثر 90 درصد آن صفر بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: اما در حال حاضر به نرم قابل قبولی رسیدهایم و گام بسیار خوبی برداشته شده است.
کشاورز تصریح کرد: همچنین در مورد هر تصمیمی که در خانواده ذینفعان کود و سم اتخاذ میشود بنای وزارتخانه مشورت است و به هیچ عنوان هیچ اقدامی را بدون مشورت با آنها انجام نمیدهد.
وی درباره حذف یارانه کود اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با حذف یارانه کود 100 درصد موافق است اما در صورتی که حذف یارانه به ضرر تولید کننده نباشد و از این موضوع یقین داشته باشیم این کار را انجام می دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بنابراین در صورت حذف باید یارانه کود مثلا در قیمت تضمینی محصول کشاورزی لحاظ شود.
وی تصریح کرد: همچنین در رابطه با حذف یارانه کود باید نگرانی از ارتقاء کیفیت کود تضمین شود.
کشاورز بیان داشت: از 144 نمونه آزمایشی که بر روی کودهایی که دولت تامین میکند انجام شده است فقط یک مورد از نظر عناصر خارج از استاندارد و مشخصاتی که بر روی لیبل آن ثبت شده بود است و دو مورد عناصر فلزات سنگین آن اندکی بالاتر از حد نرمال بود. به عنوان مثال اگر میزان سرب مجاز آن باید 50 باشد حدود 53 بوده است.
وی بیان داشت: در شرایط پس از تحریم توقع داریم تا صاحبان کود و سم در انتقال تکنولوژی گامهای موثری را بردارند.
کشاورز بیان داشت: در حالی که باید حدود 4 میلیون و 700 هزار تن کود در کشور مصرف شود 2.5 میلیون تن کود مصرف میشود و سهم مصرف سم در کشور 60 درصد متوسط جهانی است.
وی با بیان اینکه باید از کلمه آفتکش به جای سم استفاده شود اظهار داشت: بعد از رفع تحریمها انتظار داریم تنوع آفتکشها به لحاظ کارایی و کم خطر شدن و همچنین آسیب به محیط زیست کاهش یابد.
کشاورز همچنین بیان داشت: دومین خواسته ما بعد از رفع تحریمها جذب سرمایهگذاران خارجی در عرصه تولید و سم در کشور هستیم.
منبع: خبرگزاری فارس
کد: 50011349
زمان انتشار: چهارشنبه 7 بهمن 1394 08:22 ق.ظ
تعداد نمایش: 24