بنا به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، براساس مقاله منتشرشده در سایت nutraingredients بنابر تحقیق انجام شده در اسپانیا روغن زیتون بکرغنی شده با ترکیبات پلیفنلی آویشن DNAرا دربرابر آسیب های اکسیداتیومحافظت می کند .
نتایج تحقیق بر روی 33 نفر با سطح کلسترول بالا حاکی از این بود که مصرف روغن زیتون بکرغنی شده با پلی فنلی ها سطح 8 هیدروکسی 2 داکسی گوانوزین که نشانگر آسیب دیدن DNA است را به طور چشمگیری کاهش می دهد. ترکیبات فنلی به صورت مولکول های زیست فعال عمل کرده وDNAرا در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت می کنند نتایج این تحقیق در نشریهAgricultural and food chemistry منتشر شده است ،جزییات تحقیق به این صورتبود که محققان 33 فرد با کلسترول بالا که در محدوده ی سنی 35 تا 80 سال بودند مورد بررسی قرار دادند.این افراد روزانه 25 میلی لیتر از یکی از 3 نوع روغن زیتون را به مدت 3هفته مصرف کردند. گروه اول روغن زیتون بکر (88/2 میلی گرم فنل در هر روز ) ،گروه دوم روغن زیتون بکرغنی شده با پلی فنل های زیتون (59/12 میلی گرم فنل در هر روز ) و گروه سوم روغن زیتون بکر غنی شده با پلی فنل های زیتون و آویشن (10/12 میلی گرم فنل در هر روز )مصرف نمودند . نتایج نشان داد در افرادی که روغن زیتون بکر غنی شده با پلی فنل های زیتون و آویشن مصرف کرده بودند کاهش 8هیدروکسی 2 داکسی گوانوزین 10 برابر و در افرادی که روغن زیتون بکر غنی شده با پلی فنل هایزیتون مصرف کرده بودند این کاهش 5 برابر گروهی بود که تنها روغن زیتون بکر مصرف کرده بودند.بنابراین روغن زیتون بکر غنی شدهبا پلی فنل های زیتون و آویشن بیش ترین اثر محافظتی را در برابرآسیب اکسیداتیو DNA ایجاد کرد .
کد: 50011445
زمان انتشار: سه شنبه 25 اسفند 1394 09:23 ق.ظ
تعداد نمایش: 30