گفت و گو با عبد الرحیم گلستانی عضو هیات مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی:

حل مشکلات صنعت روغن نباتی در گرو همدلی است

حل مشکلات صنعت روغن نباتی در گرو همدلی است

بخش هایی از این گفت و گو عبارتند از:

-به عنوان صنعت علاقمند هستیم کشاورزی و تولید دانه های روغنی در کشور رونق بگیرد اما نباید هزینه های این بخش، اینگونه  به صنعت روغن نباتی تحمیل شود.

-وضعیت صنعت روغن نباتی با توجه به رقابتی بودن شدید بازار و عدم افزایش قیمت در دو سال گذشته مطلوب نیست. دلایلش هم متعدد است که یکی از مهمترین آنها نقش آفرینی دولت به عنوان عامل اصلی تورم است. طی سالهای اخیر تعرفه وارداتی 4-7 درصدی صنعت روغن نباتی به 20-40 درصد افزایش یافته  که با هزینه های جانبی عملا این افزایش تعرفه ها بیش از این ارقام است و این افزایش ناگهانی فقط  مربوط به تعرفه های گمرکی واردات است و بحث هایی دیگری مانند افزایش قیمت حامل های انرژی، حقوق و دستمزد، بیمه و مالیات و ...نیز وجود دارد.

از طرف دیگرنیز دولت برخی از هزینه های خود مانند پرداخت مابه التفاوت خرید تضمینی دانه های روغنی تولید داخل را به صنعت روغن نباتی تحمیل می کند و می گوید باید دانه داخلی را خرید کنید اما نکته اصلی اینجاست که دانه را به چه قیمتی باید خرید؟ دانه سویا  با قیمت حدود 1600-1700 تومان وارد کشور می شود اما دولت به ما می گوید دانه داخلی را باید با قیمت 2830 تومان خرید کنید.

- در خصوص قیمت باید منطق اقتصادی حاکم باشد. از طرفی در نتیجه تصمیمات اتخاذ شده در خارج از صنعت هزینه های تولید و قیمت تمام شده محصول بالا می رود که اساس آن نیز تصمیمات اتخاذ شده نهادهای دولتی بوده و محرز نیز است و از طرفی دیگر عدم موافقت با افزایش قیمت متناسب با قیمت محصول نهایی غیر قابل توجیه است.

-مگر می شود تعرفه های گمرکی واردات، نرخ ارز، هزینه های خرید دانه داخلی، حامل های انرژی، حقوق و دستمزد، مالیات و سایر عوامل تعیین کننده قیمت تمام شده را افزایش داد و از طرفی برای افزایش قیمت داده نشود.

- دولت ابتدا باید بار سنگین هزینه های تحمیلی را از دوش صنعت روغن نباتی بردارد و سپس با تدبیری به موقع با اصلاح تعرفه ها،  تعیین نرخ ارز، ایجاد ثبات در بازار و بررسی منطقی قیمت و اعلام قیمتهای جدید، صنعت روغن نباتی را دوباره به ریل رونق و توسعه برگرداند. نباید به بهانه حمایت از بخش کشاورزی صنعت روغن نباتی را با بحران مواجه کرد. دوره بخشی نگری به سر آمده و باید کشاورزی، صنعت وتجارت به صورت توامان مد نظر قرار گیرند تا یک بخش قربانی بخش دیگر نشود.

- حل مشکلات صنعت روغن نباتی در گرو همدلی و انسجام مدیران صنعت روغن نباتی است.

- به نظر من دولت به عنوان متولی جامعه حق سیاست گذاری و هدایت صنایع را دارد ولی اگراین سیاست گذاری هدایت گرانه نباشد عملا دخالت دولت تلقی می شود.

متن کامل این گفت و گو را در شماره 87 ماهنامه آفتابگردان بخوانید.

کد: 50014483

زمان انتشار: دوشنبه 7 اسفند 1396 02:22 ب.ظ

تعداد نمایش: 52

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.