بنا بر گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، رژیم کم کالری حاوی چربی های غیر اشباع مانند چربی های موجود در گردو و روغن زیتون در کاهش وزن مؤثرند به گفته دکتر چریل راک استاد دانشگاه کالیفرنیا رژیم غذایی غنی از گردو بر کاهش میزان کلسترول بد که موجب افزایش ریسک بیماری های قلبی می شود مؤثر است. نتایج این پژوهش در نشریه انجمن قلب آمریکا منتشر شده است در این مطالعه 200 زن مبتلا به چاقی و اضافه وزن با شاخص توده بدنی ( BMI ) بین 27 تا 40 مورد بررسی قرار گرفتند به این زنان 3 رژیم غذایی مختلف به شرح زیر داده شد. رژیم کم چرب (%20 انرژی ) و کربوهیدرات بالا ( %65 انرژی ) ، رژیم کم کربوهیدرات ( %45 انرژی ) و چربی بالاتر ( %35 انرژی ) ، رژیم غنی از گردو با چربی بالاتر ( %35 انرژی ) و کربوهیدرات کمتر (%45 انرژی ) میزان چربی اشباع در تمام گروه ها محدود شده و در گروه های با مصرف چربی بالاتر میزان چربی های تک غیر اشباعی افزایش داده شد. میزان مصرف گردو در گروه سوم 45 گرم در روز بود. تمامی شرکت کنندگان به طور متوسط روزانه 1 ساعت ورزش می کردند. میزان تری گلیسیرید، میزان کلسترول کل، HDL و LDL خون شرکت کنندگان در آغاز پژوهش و 6 ماه بعد اندازه گیری شد . نتایج حاکی از این بود که میزان تری گلیسیرید در تمامی گروه ها کاهش یافته بود در گروهی که گردو مصرف می کردند میزان HDL افزایش یافته و میزان LDL کاهش یافته بود. در گروه مصرف کننده رژیم غذایی کم چرب میزان کلسترول و HDL کاهش یافته بود . میزان کاهش وزن در تمامی گروه ها به طور متوسط %5/7 بود. بنابر نتایج این تحقیق و تحقیقات گذشته مصرف آجیل ها با کاهش ریسک بیماری های قلبی مرتبط است گردو حاوی اسید های چرب چند غیر اشباعی، ترکیبات زیست فعال، ترکیبات ضدالتهاب و آنتی اکسیدان است بنابراین مصرف روزانه یک مشت گردو برای کاهش وزن و کاهش ریسک بیماری های قلبی توصیه می شود .
کد: 50011413
زمان انتشار: پنج شنبه 29 بهمن 1394 06:34 ق.ظ
تعداد نمایش: 18