بطورکلی روعن های نباتی باتوجه به نوع مصرفی که دارند به انواع مختلفی دسته بندی میگردند
انواع روغن ها و كاربرد آن ها
1- روغن مخصوص سرخ كردني: براي مصارف پخت و پز كه احتياج به دماي بالا مي باشد (مانند سرخ كردن) مي بايست از روغن مخصوص سرخ كردني استفاده نمود به اين دليل كه روغن سرخ كردني در برابر حرارت نسبت به ديگر روغن ها مقاومت بيشتري داشته و ديرتر در برابر حرارت تجزيه مي شود.
2- روغن مصرف خانوار (نيمه جامد): يكي از روغن هاي زير مجموعه مصرف خانوار روغن نيمه جامد مي باشد اين روغن از تركيب روغن هاي گياهي پاره اي هيدروژنه و روغن هاي مايع ديگر نظير كلزا ، سويا و يا آفتابگردان توليد مي گردد.اين نوع روغن داراي مقدار ناچيزي اسيدچرب ترانس بوده و فاقد كلسترول مي باشد . از اين روغن مي توان در انواع پخت و پزها و حتي تهيه شيريني در منازل استفاده نمود . همچنين در صورت در دسترس نبودن روغن سرخ كردني در منازل ،مناسب ترین روغن جهت سرخ کردنی روغن نيمه جامد مي باشد.
3- انواع روغن هاي مايع : اين روغن ها شامل روغن مايع سويا،روغن مايع كلزا،روغن مايع آفتابگردان و يا مخلوطي از درصدهاي مختلف از روغن هاي مذكور مي باشد . اصولاً روغن مايع به روغني اطلاق مي شود كه در دماي اتاق به حالت مايع و روان باشد و علت آن نيز وجود بيش از حد تركيبات غير اشباع در ساختار اين گونه روغن ها مي باشد . به دليل وجود همين تركيبات غير اشباع استفاده از اين نوع روغن ها در پخت و پزهاي طولاني با درجه حرارت بالا (نظير سرخ كردن) مناسب نمي باشد روغن مايع كلزا داراي امگا 3 بيشتري نسبت به ديگر روغن هاي مايع مي باشد و از افزايش كلسترول بد خون جلوگيري مي كند . در كل از اين نوع روغن ها در مصارف سرد مانند تهيه سالاد و يا مصرف پس از پخت غذا استفاده مي شود . اگر از روغن مايع استفاده مي نمائيد بهتر است پس از گذشت چند هفته نوع روغن مايع مصرفي خود درا عوض كنيد.
4- روغن مخصوص توليد بيسكوئيت : از اين روغن جهت توليد خمير بيسكوئيت استفاده مي شود. روغن مخصوص توليد بيسكوئيت از تركيب روغن هاي مايع گياهي به نحوي فرمولاسيون شده كه داراي حداقل اسيد چرب ترانس بوده و در عين حال به نحوي عمل مي نمايد كه خمير توليد شده توسط اين روغن تمامي شرايط مناسب جهت توليد بيسكوئيت را دارا مي باشد.
5- روغن مخصوص توليد كرم بيسكوئيت: از اين روغن جهت توليد كرم وسط بيسكوئيت استفاده مي شود . اين روغن به نحوي فرمولاسيون و تهيه مي شود تا علاوه بر احساس خوشايندي كه در حين مصرف بيسكوئيت كرم دار ايجاد مي كند باعث جلوگيري از لغزش بيسكوئيت دو طرف كرم روي يكديگر مي شود و همچنين سفيدي كرم را نيز حفظ مي نمايد و هنگام مصرف در دهان حالت ماسيدگي ايجاد نمي كند .
6- روغن مخصوص پخت انواع شيريني: از مخلوط انواع روغن گياهي با فرمولاسيون مناسب اين نوع روغن تهيه مي شود . اين روغن باعث قوام شيريني شده و علاوه بر آن حداقل اسيد چرب ترانس را دارا مي باشد . جهت پخت و تهيه شيريني هاي مختلف اين نوع روغن خود به چند دسته تقسيم مي شود .این دسته بندی شامل روغن های ویژهد تولید خامه ،روغن ویژه تولید کیک وکلوچه،روغن ویژه شیرینی لایه ای
(pastry(میباشد
مارگارین چیست:
مارگارین محصولی حاصل از امولسیون اب درچربی است وهر دوجزءاب وچربی توسطامولسیفایرهای مناسب با هم مخلوط ویکدست شده وتشکیل امولسیون داده میشود .این امولسون در فرایندتولیدمارگارین قرارگرفته وفراوری حاصل شده دارای قوام طعم وظاهری مشابه کره میباشد.مارگارین ها دارای انواع مختلفی بوده که اکثرانهاد درروغن نباتی نرگس تولید وبه بازار عرضه میگردد.
انواع مارگارین ها
1-مارگارین سفره (زرد):
این نوع ماگارین از انواع روغن مایع نباتی تهیه شده ودارای بو وطعم کره بوده این نوع مارگارین دارای حداقل اسیدچرب ترانس بوده ودرمزیت ان نسبت به کره حیوانی باید متذکر شد که مصرف ان باعث افزایش کلسترول خون نخواهدشد.ازاین نوع کره درصبحانه بعنوان کره ودرمصارف پخت وپز بعنوان طعم دهنده مناسب استفاده میشود
کد: 50010893
زمان انتشار: یکشنبه 25 بهمن 1394 11:59 ق.ظ
تعداد نمایش: 86