بر اساس گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی،در سال های اخیر روغن پالم به علت اثری که بر افزایش کلسترول دارد مورد اتهام قرار گرفته است به همین علت بسیاری از مردم از مصرف این روغن خود داری می کنند اما جالب است بدانید نتایج تحقیقات علمی در این باره چه می گویند براساس تحقیق منتشر شده در نشریه Nutrition روغن پالم موجب افزایش ریسک بیماری های قلبی عروقی به میزان 6 درصد شده است. اما در یک بررسی سیستمیک مروری که توسط محققان دانشگاه ملی سنگاپور ( nus ) کالج سلامت لی saw swee Hock انجام شد نتایج 32 تحقیق مختلف در مورد اثر روغن پالم بر سطح چربی خون بررسی شد در این تحقیقات روغن پالم با روغن های کم اشباع هیدروژنه شده و چربی های حیوانی مقایسه شده بود پس از بررسی نتایج مشخص شد روغن پالم در مقایسه با روغن های هیدروژنه شده و چربی های حیوانی تاثیری بر افزایش LDL (کلسترول بد ) ندارد و در مقایسه با روغن های کم اشباع تنها به میزان 24/0 میلی مول بر لیتر کلسترول بد LDLرا افزایش می دهد به علاوه در مقایسه با تمامی انواع این روغن ها، پالم موجب افزایش کلسترول خوبHDL می شود.
در مقاله منتشر شده در نشریه Nutrition که به آن اشاره شد افزایش کلسترول LDL توسط روغن پالم به افزایش 6 درصدی ریسک بیماری های عروق کرونر ربط داده شده در حالی که به گفته محققان با اینکه کلسترول یکی از عوامل خطر مهم برای بیماری قلبی است اما به طور مستقیم موجب ابتلا به بیماری های قلبی نمی شود. به گفته پروفسورTony ng kock wai استاد دانشگاه ملی تغذیه و رژیم درمانی، تحقیقاتی از این قبیل نیازمند مطالعات مشاهداتی و دنباله دار و بررسی وضعیت افراد و اینکه چه اتفاقی برای آن ها رخ خواهد داد بوده و صرفاً با یک تحقیق نمی توان تصمیم گیری نمود سطح کلسترول بالا احتمال بیماری قلبی را بالا می برد اما بدین معنی نیست که فرد حتماً به بیماری قلبی مبتلا خواهد شد. ارتباط بین روغن پالم و بیماری قلبی یک فرضیه است که به دلیل وابستگی بین کلسترول و بیماری قلبی ساخته شده است در حالی که این مساله هنوز ثابت نشده و در دست تحقیق و بررسی است.
به گفته پروفسور ng مساله مهم دیگری که در این مقاله نادیده گرفته شد نسبت کلسترول کل به کلسترول HDL است این نسبت بهترین نشانگر ریسک بیماری های قلبی است هر چه این نسبت بیشتر باشد ریسک بیماری های قلبی بیشتر می شود. در مقاله منتشر شده در نشریه Nutrition تنها به اثر روغن پالم بر افزایش LDL اشاره شده و این نسبت در نظر گرفته نشده در حالی که روغن پالم موجب
افزایش کلسترول HDL می شود. در نتیجه مخرج کسر بزرگتر شده و نسبت کلسترول کل به HDL کاهش می یابد.
بهترین راه حفظ دستورالعمل های تغذیه ای دریافت کمتر از 10 درصد از کالری روزانه از مصرف چربی اشباع است منبع اصلی کلسترول بدن حدوداً روزانه 1000 میلی گرم است که توسط کبد ساخته می شود. مصرف روزانه کمتر از 400 میلی گرم کلسترول مناسب بوده و برای بسیاری از عملکرد های ضرروری بدن لازم است.
کد: 50011442
زمان انتشار: پنج شنبه 20 اسفند 1394 07:46 ق.ظ
تعداد نمایش: 21