به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، نتایج تحقیقی که اخیراً انجام شده بیانگر این است که 2 برابر شدن میزان چربی اشباع در رژیم غذایی افراد تاثیری بر بالا رفتن سطح چربی درخون ندارد. در این پژوهش همچنین مشخص شد میزان کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی افراد نقش مهمی در افزایش سطح اسیدهای چرب ایجادکننده بیماری های قلبی و دیابت نوع 2دارد. نتایج این پژوهش در نشریه PlOS ONE منتشر شده است .
نتایج بسیاری از تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر بیانگر پرخطر بودن جایگزینی چربی های اشباع با کربوهیدرات ها و به خصوص کربوهیدرات های ساده است. براساس مقاله منتشر شده در نشریه آمریکاییClinical nutrition جایگزینی چربی های اشباع با کربوهیدرات ها هیچ تاثیری بر کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی ندارد. در پژوهش انجام شده دیگر توسط موسسه تحقیقات لبنیات، انجمن ملی گوشت Cattlemens و مرکز تحقیقات تغذیه ای تخم مرغ آمریکا محققان شانزده نفر را تحت رژیم غذایی کنترل شده ای از چربی ها و کربوهیدرات ها قرار دادند. شرکت کنندگان قبل از شرکت در این پژوهش رژیم غذایی پرکربوهیدرات وکم چرب داشتند.
در مدت3 هفته آغازین پژوهش میزان چربی های اشباع مصرف شده توسط شرکت کنندگان 2 یا 3 برابر شد آنها در هر روز 84 گرم چربی اشباع و 47 گرم کربوهیدرات مصرف می کردند. پس از3 هفته هیچ تغییری در سطح چربی های اشباع خون این افراد مشاهده نشد سپس متخصصان تغذیه هر3 هفته میزان چربی رژیم غذایی افراد را کاهش داده و میزان کربوهیدرات را افزایش می دادند درپایان پژوهش میزان مصرف روزانه چربی های اشباع افراد 32 گرم و میزان کربوهیدرات 346 گرم بود.
نتایج پایانی تحقیق حاکی از این بود که با کاهش مقدار چربی رژیم غذایی هیچ تغییری در سطح چربی های اشباع خون شرکت کنندگان ایجاد نشد امّا یک نوع اسید چرب به نام پالمیتولئیک اسید به صورت چشمگیری در خون این افراد افزایش یافته بود. مقادیر بالای پالمیتولئیک اسید خون یا بافت چربی منجر به مشکلاتی از قبیل چاقی، التهاب، سندروم متابولیک،دیابت نوع 2 ،بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و بروز وپیشرفت سرطان پروستات می شود به گفته دکتر داریوش مظفریان رییس دانشکده علوم تغذیه دانشگاه Tufts نان سفید،برنج،حبوبات ،سیب زمینی و شکر و نه چربی اشباع مجرمان اصلی رژیم غذایی ما هستند.
کد: 50011411
زمان انتشار: سه شنبه 27 بهمن 1394 12:03 ب.ظ
تعداد نمایش: 24