رئیس بخش تحقیقات دانههای روغنی مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان اینکه بخش دانههای روغنی پس از انقلاب 31 رقم را به جامعه کشاورزی کشور معرفی کرده است، پنج محصول استراتژیکی را که عمدتاً در این بخش روی آنها کار میشوند، کلزا، سویا، کنجد، آفتابگردان و گلرنگ عنوان کرد.
امیرحسین شیرانیراد با اشاره به نقش حائز اهمیت این پنج محصول در الگوی کشت کشور و نظامهای زراعی گفت: گیاه کلزا با داشتن 40 درصد روغن در دانه، پاییزه بودن کشت آن، تنوع ارقام، تیپ رشد و تناوب کشت این محصول با گندم برای پایداری تولید از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
وی از معرفی سه رقم جدید کلزا در سال 95 حاوی امگا3، امگا6 و امگا9 خبر داد و همچنین به کشت پاییزه آفتابگردان در مناطق گرم و کشت دوم آن بعد از گندم با هدف توسعه کشت این محصول اشاره کرد.
رئیس بخش تحقیقات دانههای روغنی مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر از نکات حائز اهمیت در گیاه گلرنگ را تحمل این گیاه به کمآبی و شوری و امکان کشت پاییزه و زمستانه آن در اقلیمهای متفاوت اعلام کرد و افزود: علاوه بر این، گیاه سویا نیز با 40 درصد پروتئین و 20 درصد روغن در تولید روغن و کنجاله سویا برای تهیه خوراک دام و طیور بسیار ارزشمند است.
شیرانیراد با اشاره به بومی بودن گیاه کنجد در کشور از توسعه کشت کنجد در مناطق معتدل و سرد خبر داد.
وی با اشاره به معرفی دو رقم جدید کنجد در سال 1395، از معرفی هشت رقم گیاه روغنی جدید در سال آینده خبر داد.
منبع: ایانا
کد: 50010962
زمان انتشار: چهارشنبه 21 بهمن 1394 11:22 ق.ظ
تعداد نمایش: 48