چغندر قند رقیب جدید سویا برای تولید بیودیزل

چغندر قند رقیب جدید سویا برای تولید بیودیزل

بنا به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی که براساس گزارش منتشر شده درسایت AGrinews در 12 آپریل 2016 مصرف روغن آمریکا از تمامی کشورهای دیگر جهان بیشتر است در سال 2007 کنگره آمریکا استفاده از منابع تجدید پذیر را به جای سوخت های فسیلی اجباری کرد .

روغن سویا همواره منبع اصلی تولید بیودیزل بوده است. در تحقیقی که اخیراً توسط محققان دانشگاه llinois در آمریکا انجام شده است. مقادیر زیادی روغن از چغندر قند تولید شده است . این تیم تحقیقاتی با تغییر متابولیسم چغندر قند توانستند قند را تبدیل به چربی یا روغن کنند که این روغن برای تولید بیودیزل به کار می رود درحالت طبیعی تولید روغن توسط چغندر قند تنها 5./. درصد است امّا در طول یکسال از شروع این تحقیق محققان توانستند تولید روغن را 20 برابر کنند و به حدود 1 درصد برسانند . در حال حاضر این گیاهان می توانند 12 درصد روغن تولید کنند هدف نهایی این تیم تحقیقاتی تولید 20 درصد روغن است تغییر ژنتیکی چغندر قند موجب مقاوم شدن آن دربرابر سرما و فتوسنتز بیشتر آن و در نتیجه تولید بیشتر بیومس و روغن شد. اگر تمامی انرژی به جای اینکه صرف تولید قند شود برای تولید روغن به کار برود می توان 20-17 بشکه روغن در هر هکتار تولید نمود که علاوه بر صرفه اقتصادی یک منبع دائمی تولید روغن بوده و از انتشار گازهای گلخانه ای جلوگیری می کند. فایده دیگر این طرح این است که قند باقیمانده موجود در گیاه می تواند تبدیل به اتانول شود بنابراین 2منبع تولید سوخت در آن واحد وجود دارد. در حال حاضر هزینه تولید بیودیزل ازروغن سویا 10/4دلار در هرگالن است در حالی که هزینه تولید بیودیزل از چغندر قندی که 20درصد روغن تولید می کند 20/2 دلار در هر گالن است . علاوه بر این اتانول تولید شده به میزان10-5 درصد نیز به افزایش سود می انجامد.


پیوست ها

کد: 50011476

زمان انتشار: سه شنبه 11 خرداد 1395 09:20 ق.ظ

تعداد نمایش: 40

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.