حساب کاربری
درباره انجمن
تاریخچه انجمن
اهداف انجمن
وظایف انجمن
هیئت مدیره
دبیر انجمن
اساسنامه
افتخارات
اعضای انجمن
شرایط عضویت
نحوه عضویت در انجمن
درخواست عضویت
اعضای انجمن
اخبار
اخبار انجمن
اخبار ویژه
بین الملل
اقتصادی
علمی
بین الملل
آمار
آمار ثبت سفارش
آمار واردات
موجودی مخازن
آمار تولید و توضیع
بازار جهانی
آمار حمل
آمار تحلیلی
گالری
گزارش تصویری
گزارش ویدیوئی
ماهنامه آفتابگردان
مقابله با احتکار اولویت اصلی سازمان حمایت است
شهرام میراخورلو معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت ، در بحث قیمت گذاری ها و رصد و کنترل قیمت کالا و خدمات دربازار به درجه اهمیت گروه کالایی اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه های بالادستی، مسئولیت تامین و توزیع کالا، رصد موجودی کالا، قیمت گذاری و نظارت و بازرسی اقلام و کالاهای حساس در بازار مستقیما به عهده سازمان حمایت مصرف
کنندگان و تولیدکنندگان قراردارد.
وی در برنامه شهربرگ که از شبکه پنج سیما در خصوص معضلات اجتماعی تولید و پخش می شود، افزود: براین اساس کالاهای گوشت قرمز، گوشت مرغ، برنج، روغن نباتی و شکر و در امور نهاده های دامی نیز ذرت و کنجاله، سویا و .. را که جزوه کالاهای گروه یک هستند و بیشترین سهم را در سبد هزینه خوراکی خانوارها به خود اختصاص می دهند، توسط بازرسان ما در بازار بشدت کنترل و نظارت می شود.
میراخورلو اظهار داشت: بخشی دیگر از کالاها، کالاهای شکایت محور هستند که براساس شرایط عرضه و تقاضا انجام می شود اما رصد و پایش آن توسط سازمان صورت میگیرد و بازرسان ما در بازرسیهای موردی اگر در کم فروشی به تخلفی برسند و یا هرگونه اجحافی در حق مصرف کننده صورت گرفته باشد و مردم آن را به سازمان اطلاع دهند، با آن برخورد می کنیم.
عضو هیات مدیره سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان این شیوه را به معنای رهاسازی قیمت کالاهای مذکور ندانست و خاطرنشانکرد: برای کالاهای تولید داخل و وارداتی چارچوب مشخصی جهت تعیین قیمت وجود دارد.
در زوایه تنظیم بازار جهت حمایت از تولید داخلی نگاه نظارتی هست که تعرفه مناسب و موثر داشته باشد که حمایت توامان از مصرف کننده و هم تولیدکننده انجام بشود.
به گفته این مسئول، در شرایط فعلی سازمان حمایت بعنوان یک دستگاه اصلی متولی تنظیم بازار، در نظارت بر بازار و کنترل قیمتها نقشی تاثیر گذار ایفا کرده و مطمئناً اگر این نظارت ها نبود وضعیت بازار آشفته تر از پیش می شد.
میراخورلو با اشاره به اینکه عوامل موثری موجب التهابات ارزی و تکانه های اقتصادی و ایجاد شرایط فعلی در بازار شده است، توضیح داد: نابسامانی نرخ ارز طی هفته های اخیر شرایطی را برای بازار بوجود آورد که شاهد گرانی و خودداری از عرضه و احتکار صنفی– صنعتی و خانگی درراستای نگرانی مردم و هجوم به فروشگاهها برای خرید بوده ایم.
معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت بیان کرد: در شرایط کنونی اولویت برنامه های ما بحث احتکار است که مبارزه با احتکار و گران فروشی و امتناع از عرضه کالا در اولویت برنامه های حوزه نظارت و بازرسی بازرسان ما در سازمان صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور قرار دارد.
وی همچنین در بخشی از صحبت هایش با اشاره به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت به سازمانهای مسئول در خصوص مقابله با متخلفان، اضافه کرد: برای پایان دادن به تخلفها ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کلیه کالاهای وارداتی یا تولید شده با مواد اولیه وارداتی با نرخ رسمی شکل گرفت و سازمان حمایت نیز دربحث مبارزه و برخورد با عوامل احتکار و اختفاء و نیز گرانفروشی، طبق وظیفه ذاتی که قانون گذار برای آن مشخص کرده، رصد واحدهای تولیدی و بررسی موجودی کالا در کلیه انبارها را در اولویت کاری خود قرار داده است.
میراخورلو عدم عرضه بخش تولیدی و توزیعی، جمع آوری و احتکار کالا بدلیل نگرانی کاذب از شرایط موجود بازار، کاهش ارزش پولی ملی و قاچاق کالا و عدم تعادل عرضه و تقاضا دربازار را از دلایل گرانی اخیر کالا دانست و تاکید کرد: نوسانات قیمت ارز در ماههای اخیر سبب ایجاد فضایی برای متخلفان شد که در خصوص برخی از کالاها با افزایش قیمت یا احتکار از شرایط ایجاد شده سوء استفاده کنند.
معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت درباره وضعیت بازار مصرف گفت: مردم نگران نباشند ذخایر کالاهای اساسی در کشور کافی است و به هیچ عنوان کمبودی در عرضه و ذخیره نداریم.
کد: 50017231
زمان انتشار: دوشنبه 16 مهر 1397 01:54 ب.ظ
تعداد نمایش: 37
آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان