مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی: قیمت خرید تضمینی کلزا 2873 تومان است

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی: قیمت خرید تضمینی کلزا 2873 تومان است

علیرضا مهاجر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در سال زراعی 94-93 قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلزا برای هر کیلو 2530 تومان بود از اختصاص بسته حمایتی دولت از کلزاکاران خبر داد و افزود: براساس این بسته حمایتی به هر کشاورز برای کشت کلزا به ازای هر هکتار 2 میلیون و 500 هزار تومان تسهیلات با بهره 12 درصد اختصاص می یابد.

مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین بیمه محصول کلزاکاران رایگان است و کشاورزان می توانند ماشین آلات مناسب کشت دانه کلزا را با تسهیلات و شرایط مناسب خریداری کنند.
وی افزود: تاکنون 730 دستگاه کارنده دانه روغنی کلزا در کارخانجات داخلی با یک پنجم قیمت مشابه وارداتی تولید و به کشاورزان تحویل شد و مابقی تا سقف هزار دستگاه نیز تا پایان آبان تحویل می شود.
مهاجر گفت: خرید تضمینی دانه روغنی کلزا در سال زراعی گذشته با موفقیت انجام و 200 میلیارد تومان پول به کشاورزان پرداخت شد. مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سالانه 14 هزار میلیارد تومان ارز برای واردات روغن از کشور خارج می شود.
علیرضا مهاجر با اشاره به اینکه 93 درصد روغن مورد نیاز بازار داخل از واردات تامین می شود گفت: طرح خوداتکایی کشت دانه های روغنی از سال زراعی گذشته آغاز شد و براساس این طرح 10 ساله باید 70 درصد روغن مورد نیاز از تولید داخل تامین شود.
وی افزود: سال گذشته 45 هزار هکتار از اراضی کشور به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یافت و 70 هزار تن کلزا تولید شد.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی 96-95 خبرداد و گفت: تاکنون 80 هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است و براساس قراردادهای منعقد شده با کارخانجات این میزان به 140 هزار هکتار می رسد.
مهاجر افزود: براساس برآوردهای انجام شده 40 هزار هکتار از اراضی به سطح سبز رسیده که حداقل 3 برابر مدت مشابه سال گذشته است.
وی پیش بینی کرد؛ سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا به حداقل 180 هزار هکتار افزایش یابد یعنی 3 برابر سطح زیر کشت سال گذشته است.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: براساس برآوردهای انجام شده میزان تولید دانه روغنی کلزا در سال زراعی 96-95 به بیش از 300 هزار تن خواهد رسید.
مهاجر گفت: روغن تولید داخل کیفیت بسیار بالایی دارد در حالیکه روغن های وارداتی یا روغن پالم است و یا اینکه به علت خرید دانه های روغنی بی کیفیت از کشورهای برزیل و آرژانتین و پیمودن مسیر طولانی و ضعف بهداشت روغن ها شرایط مناسبی ندارد.
وی افزود: دانه های روغنی تولید شده در کشورهای برزیل و آرژانتین تراریخته " دستکاری ژنتیکی" شده است.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: وابستگی به واردات روغن ضریب امنیت غذایی و سلامت جامعه را آسیب پذیر کرده است.
مهاجر گفت: واردات دانه روغنی و کنجاله صنعت بزرگ مرغداری را نیز به خارج وابسته کرده است.
وی افزود: از طرف دیگر پایداری تولید و خوداتکایی تولید گندم نیز به رعایت تناوب کشت دانه های روغنی بویژه کلزا بستگی دارد و برای ادامه خوداتکایی اجبارا باید کشت دانه های روغنی در دستور کار قرار گیرد.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای حفظ سلامت جامعه و افزایش سطح بهداشت باید دانه روغنی کشت کنیم و 70 درصد نیاز داخل را تامین کنیم.
مهاجر افزود: در کشور سالانه هزینه بسیار سنگینی بابت درمان بیماری های ناشی از مصرف روغن می پردازیم که این روند باید با توسعه سطح زیر کشت و افزایش تولید در داخل متوقف شود.
وی گفت: روغن کلزا از سالم ترین انواع روغن است که به علت داشتن امگا 3 زیاد کیفیت بالایی برای طبح و سرخ کردن غذا دارد. مجری طرح توسعه دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: باید فرهنگ مصرف روغن در کشور اصلاح و میانگین مصرف به میزان جهانی برسد.
مهاجر با انتقاد از واردکنندگان روغن گفت: چرا روغن ارزان بی کیفیت در حال فاسد شدن را از مسافت های دور خریداری و وارد می کنید در صورتیکه روغن آفتابگردان با کیفیت بالاتر در کشورهای اروپایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: تجار ایرانی هر چیزی را که ارزان تر باشد وارد می کنند این دیدگاه خوبی نیست.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره علت اجرا نشدن برنامه خودکفایی تولید روغن در کشور گفت: ابزار خرید در دست واردکنندگان است و کارخانجات روغن کشی که در اختیار وارد کنندگان است ترجیح می دهند محصول ارزان را وارد و فرآوری کنند و دانه روغنی تولید داخل را نمی خرند.
مهاجر افزود: متاسفانه پشتیبانی و حمایت دولت ها در دوره های مختلف از طرح توسعه کشت دانه های روغنی مقطعی بوده و با تغییر دولت ها برنامه نیز تغییر کرده است.
وی گفت: عده ای ارزان تر بودن قیمت جهانی روغن نسبت به تولید داخل را علت اجرا نشدن طرح توسعه کشت دانه های روغنی می دانند اما باید در نظر گرفت زمانی که واردات با قیمت ارز دولتی انجام می شود و کشاورز با تورم و ارز آزاد تولید می کند آیا این دلیل قابل توجیه است.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: برای توسعه کشت دانه های روغنی باید یارانه بصورت مستقیم به کشاورز پرداخت شود و قیمت ارز نیز با تورم شناور باشد.
مهاجر گفت: کشاورزان باید بتوانند محصول خود را با قیمت مناسب بفروشند و اگر آنها بکارند و ما نخریم طبیعی است که سال بعد کشت نخواهد کرد اما ابزار خرید و مدیریت بازار باید دست وزارت جهاد کشاورزی باشد نه واردکنندگان.
وی افزود: ما نمی گوییم روغن وارد نکنند اما تولید داخل را نیز بخرند.
مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: باید اعتبار و امکانات مناسب و به موقع در اختیار مجریان طرح قرار گیرد اما متاسفانه امکانات مورد نیاز به موقع تامین نمی شود.
وی افزود: اگر حمایت همه جانبه شود مثل گندم که با سه سال پشتیبانی دوباره به شرایط مطلوب تولید رسید در دانه های روغنی هم می توانیم به خوداتکایی برسریم.

کد: 50011512

زمان انتشار: چهارشنبه 28 مهر 1395 10:10 ق.ظ

تعداد نمایش: 29

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.