حوزه کشاورزی در گیر افزایش قیمت ها

حوزه کشاورزی در گیر افزایش قیمت ها

علت افزایش قیمت گوشت گوسفندی، صادرات زعفران ایرانی به آمریکا، ایران ششمین تولیدکننده گوشت مرغ در جهان مهم‌ترین خبرهای این هفته کشاورزی بوده که به آن می‌پردازیم.

 در یک ماه اخیر قیمت گوشت قرمز حدود 4 هزار تومان افزایش یافته است و دست‌اندرکاران این بخش یکی از دلایل آن را کمبود دام و صادرات آن عنوان می‌کنند.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور بیان داشت: وزارت جهاد کشاورزی قیمت یک محصول مانند گوشت یا دام زنده را براساس میانگین کشوری توسط سیستم قیمت‌گیری مشخص می‌کند که براساس آن میانگین کشوری قیمت دام زنده افزایش نداشته است.

وی با بیان اینکه براساس میانگین کشوری قیمت هر کیلو دام زنده کمتر از 11 هزار تومان است، افزود: کسانی که مباحثی از قبیل افزایش قیمت را مطرح می‌کنند براساس قیمت مقطعی در یک یا چند نقطه شهر اظهار نظر می‌کنند که این ملاک نیست، چرا که قیمت هر کالایی در نقاط مختلف شهر ممکن است با هم متفاوت باشد.

ملاصالحی با بیان اینکه صادرات دام زنده به هیچ عنوان تأثیری در افزایش قیمت گوشت قرمز نداشته است، بیان داشت: اتفاقاً این سؤال را من از جایگاه تولیدکنندگان دام زنده مطرح می‌کنم که چرا علیرغم افزایش قیمت گوشت قرمز، قیمت دام زنده افزایش نیافته است.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور تصریح کرد: در 3 سال گذشته قیمت دام زنده تغییر چشمگیری نداشته و در یک سال اخیر قیمت هر کیلوگرم آن بین 10 هزار و 500 تا 11 هزار تومان بوده است.

وی با تأکید بر اینکه عامل افزایش قیمت گوشت قرمز صادرات دام زنده نیست، بیان داشت: وقتی قیمت دام زنده افزایش نیافته، بنابراین باید به دنبال علل دیگری برای افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مصرف بود.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم در مورد دلایل افزایش گوشت قرمز اظهار کرد: افزایش صادرات، کمبود دام، پایین آمدن قیمت پوست و دنبه گوسفند از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز است.

وی با بیان اینکه در یک ماه اخیر بین 3 تا 4 هزار تومان قیمت گوشت قرمز افزایش یافته است، اضافه کرد: در حال حاضر هر کیلو گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه با قیمت 29 تا 30 هزار تومان به مغازه دار عرضه می‌شود و فروشنده هم با احتساب 10 درصد سود آن را با قیمت هر کیلو حدود 33 هزار تومان به خریدار عرضه می‌کند.

ملکی تصریح کرد: قیمت دام زنده از حدود 11 هزار و 500 تومان به حدود 13 هزار تومان در هر کیلو رسیده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا قیمت دام زنده فقط در تهران افزایش یافته یا در سایر شهرها هم افزایش یافته است، بیان داشت: قیمت دام زنده در کل کشور افزایش یافته است.

ملکی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو دام زنده در تهران 13 تا 13 هزار و 500 تومان است و حتی قیمت دام مرغوب از این رقم هم بیشتر است.

رئیس صندوق توسعه صادرات زعفران از صادرات نخستین محموله زعفران ایرانی به آمریکا پس از 15 سال در پی اجرایی شدن برجام و توافقات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5 تا هفته آینده خبر داد.

محمد جواد رضایی اظهار کرد: در حال حاضر بازار زعفران مناسب است و قیمت آن به حدود کیلویی هفت میلیون تومان رسیده است که نشان می‌دهد با توجه به افزایش تولید این محصول در کشور وضعیت خرید و فروش آن نیز در بازار داخلی و خارجی مناسب است.

رضایی گفت: پس از اجرایی شدن برجام و توافقات هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5، کشورهای اروپایی مانند اسپانیا نیز خواهان خرید مستقیم زعفران ایرانی شدند در حالی که در دوران تحریم صادرات این محصول به کشورهای اروپایی با محدودیت و کاهش شدیدی مواجه شده بود، چراکه با توجه به تحریم‌های بانکی، نقل و انتقال پول و ارز با مشکلات بسیاری مواجه شده بود.

رئیس صندوق توسعه صادرات زعفران ادامه داد: در حال حاضر تقاضای خرید زعفران از سوی آمریکا نیز ارائه شده که به زودی اولین محموله 20 کیلوگرمی زعفران برای نخستین بار پس از 15 سال آماده ارسال به آمریکاست و پیش‌بینی می‌شود تا هفته آینده این صادرات انجام شود.

معاون سازمان دامپزشکی عنوان کرد: ایران با یک میلیون و 800 هزار تن گوشت مرغی که در 27 هزار و 800 واحد مرغداری ثبت شده در سامانه GIS تولید می‌کند دارای رتبه ششم جهانی و سوم آسیایی در این زمینه است.

خالد خداوردی در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی اظهار کرد: تأمین غذای سالم برای عموم مردم نیاز به صنعت دام و طیور سالم دارد و سلامت این صنعت ممکن نیست مگر با خوراک دام سالم و با کیفیت که در بیش از هزار واحد تولیدی و کارخانه مکمل سازی داخلی تولید می‌شود.

وی با اشاره به وجود 176 کارخانه تولید دارو، واکسن و سموم مرتبط و 300 شرکت وارد کننده در این زمینه ادامه داد: بهداشت محوری و سلامت گرایی علاوه بر قیمت و کیفیت مناسب از مهم‌ترین عوامل مؤثر در صادرات است. حال آنکه 95 درصد از تبادلات این صنعت تحت نظارت سازمان جهانی تجارت انجام می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان دامپزشکی کشور افزود: در مجموع 200 هزار واحد فعال در تمام زمینه‌های دام، طیور و آبزیان مشغول به فعالیت هستند که بیش از 300 قلم کالای مرتبط تولید می‌کنند.

خداوردی با اشاره به نیاز سازمان دامپزشکی به سامانه‌های هوشمند و متمرکز گفت: سامانه‌های "حسب"، "GMD" و "IR" از سامانه‌های مورد استفاده این سازمان هستند که به کمک این سامانه‌های نظارت بر بهداشت فرایند تولید، رشد مجوزهای صادرات و واردات و نظارت بر وضعیت بهداشت 35 هزار خودرو حمل فرآورده‌های دامی ممکن شده است.

انجمن صادرکنندگان برنج تایلند اعلام کرد این کشور قصد دارد 300 هزار تن برنج به ایران صادر کند.

چوکیتا اوپاسوونگ رئیس انجمن صادرکنندگان برنج تایلند، گفت که فروش 300 هزار تن برنج به ایران بخشی از هدف صادرات 9 میلیون تنی برنج تایلند در سال 2016 نیست. هیاتی از انجمن صادرکنندگان برنج تایلند و وزارت بازرگانی این کشور قرار است هفته آینده برای مذاکره به ایران سفر کنند. وی هدف از این سفر را فروش 300 هزار تن برنج به ایران اعلام کرد. انجمن صادرکنندگان برنج تایلند با صادرات 9 میلیون تن برنج در سال جاری بار دیگر بدنبال طرح این کشور جنوب شرق آسیا به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده برنج جهان پس از خشکسالی های اخیر هند است. براساس گزارشی تایلند از سوی دیگر در تلاش برای جلب مشتری برای حدود 13 میلیون تن برنج است که از طرح بحث برانگیز یارانه 'یینگلوک شیناوترا' در انبارها مانده است. برخی از این برنج ها برای مصرف انسان نامناسب تشخص داده شده و دولت تایلند مزایده برخی از برنج‌های انبار شده را برای استفاده‌های صنعتی مانند تولید اتانول آغاز کرده است.

منبع: خبرگزاری موج

کد: 50011354

زمان انتشار: جمعه 9 بهمن 1394 07:30 ق.ظ

تعداد نمایش: 30

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.