دکتر اعتماد زاده اظهار داشت: هيچ کشوري توسعه يافته محسوب نمي شود مگر آنکه از لحاظ توليد بتواند در منطقه و جهان مزيتي براي عرضه کالا و خدمات داشته باشد.
وي افزود: توسعه توليد اصلي ترين هدف اقتصاد مقاومتي است و در دوره اجراي برجام بايد براي رونق توليد برنامه ريزي کنيم.
اعتماد زاده گفت: کشورهايي مانند کره جنوبي و ژاپن از متنوع ترين اقتصاد صادراتي برخوردارند و 100 هزار قلم کالا از ژاپن صادر مي شود و در ايران هم نبايد ما فقط به صادرات کالاي نفت سياه متکي باشيم.
وي افزود: اقتصاد ايران در عرصه هاي متنوع و در بخشهاي مختلف اقتصاد سنتي مانند صنايع دستي و اقتصاد صنعتي و کشاورزي مي تواند در بازارهاي منطقه و جهاني مزيت حضور پايدار داشته باشد و بايد تنوع صادراتي خود را افزايش دهيم.
اين اقتصاد دان گفت: اقتصاد ايران را نبايد در نفت خام خلاصه کنيم بلکه در موقعيتهاي ترانزيتي، گردشگري ، زيربخشهاي کشاورزي و از همه مهمتر در عرصه هاي منابع انساني مزيتهاي گسترده اي داريم و بايد براي رونق توليد ثروت از اين عرصه ها تلاش کنيم.
اعتماد زاده گفت: هيچ کشوري نمي تواند مانند ايران براي توسعه توليد و رونق تجارت برنامه ريزي کند چون اين ظرفيتها را ندارد اما مزيتهاي نسبي نه هميشگي است و نه ارثي.
وي افزود: مزيتهاي نسبي را بايد کسب کنيم که منابع انساني اصلي ترين عامل آن محسوب مي شود و خوشبختانه ايران اين استعداد را دارد و مي توانيم براي رهايي از تکيه آسيب پذير به منابع فروش نفت خام استفاده کنيم.
منبع: رادیو اقتصاد
کد: 50011375
زمان انتشار: دوشنبه 12 بهمن 1394 09:30 ق.ظ
تعداد نمایش: 20