دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در گفت‌وگو با تسنیم خبر داد: کمبود روغن در نوروز نداریم

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در گفت‌وگو با تسنیم خبر داد: کمبود روغن در نوروز نداریم

دبیر انجمن تولیدکنندگان روغن با اعلام اینکه در ایام پایانی سال مشکلی برای تأمین روغن مورد نیاز مردم نداریم از دولت درخواست کرد درسال آینده اقدامات لازم را برای جراحی اساسی اصلاح ساختار قیمت تمام شده روغن انجام دهد.

داریوش محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه تمام پیش بینی های لازم برای مدیریت بازار شب عید روغن مردم انجام شده است، اظهار داشت: در برخی مواقع به دلیل نوسانات تقاضا توزیع روغن در سطح بازار با یک یا دو درصد بیشتر یا کمتر روبروست. با توجه به این موضوع تولید ماهانه کارخانجات روغن در ماه‌های پایانی سال از ماهانه 120 هزار تن به 125 هزار تن رسیده است.

وی در واکنش به انتقادات مطرح شده مبنی بر استفاده از روغن پالم و عدم درج آن بر روی انواع محصولات روغن، افزود: در یک مقطعی استفاده نامناسبی از روغن پالم در برخی محصولات شده بود که خوشبختانه با مدیریت لازم این مشکل برطرف شده اما برای شفاف سازی در اطلاع رسانی باید بگویم، صرف آن که محصولی پالم داشته باشد یا خیر، معیاری برای با کیفیت بودن یا بی کیفیت بودن محصول نیست بلکه باید در این زمینه اقدامات لازم برای هوشیاری مردم انجام شود.

دبیر انجمن روغن با تأکید براینکه امسال 400 هزار تن پالم وارد کشور شده است، تصریح کرد: این میزان نسبت به سال گذشته کاهش مناسبی داشته است.

دکتر محمودی در رابطه با تغییرات قیمتی انواع روغن نیز افزود: چند ماه گذشته توانستیم با رایزنی های انجام شده با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مسئولان مربوطه افزایش مجوز سقف 9 درصدی روغن را کسب کنیم اما با توجه به بازار روغن ها متوسط افزایش قیمت 7.5 درصد بود.

وی با اعلام اینکه کارخانجات می‌توانند دو برابر ظرفیت خود روغن تولید کنند گفت: نیاز سالانه کشور به روغن یک میلیون و 500 هزار تن است که خوشبختانه تمام آنها از داخل تأمین می‌شود اما مشکل اساسی افزایش تعرفه واردات مواد اولیه است به نحوی که همین موضوع نقدینگی کارخانجات تولیدی را با کاهش روبرو می‌سازد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان روغن با تأکید براینکه صنعت روغن در سال گذشته با حاشیه سود کم اقدام به تولید محصول می‌کرد، اظهار داشت: نزدیک به 85 درصد مواد اولیه کارخانجات تولیدی روغن از محل واردات تأمین می‌شود که دولت می‌تواند با یک جراحی اساسی در اصلاح ساختار قیمت تمام شده این موضوع را مدیریت کرده و مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان را از داخل تأمین کند. در این مسیر وزارت جهاد می‌تواند با رویکرد حمایت از تولید و حمایت از کشاورزان تولید دانه‌های روغنی را افزایش داده تا با روغن کشی آنها نیاز کارخانجات تأمین شود.

دکتر محمودی اضافه کرد: کارخانجات امروز نیازمند مواد اولیه بصورت پایدار و با قیمت اقتصادی رقابتی و نیاز به حمایت بخش دولتی و سیستم بانکی می باشد.


پیوست ها

کد: 50011578

زمان انتشار: چهارشنبه 25 اسفند 1395 07:17 ق.ظ

تعداد نمایش: 43

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.