دبیر انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران در همایش روغن های خوراکی و دانه های روغنی عنوان کرد:

رکود، تهدید بزرگ مقابل روغنکش ها/ شرکت های خصولتی، مانع تداوم روند مثبت رشد صنعت روغن کشی از سال ۹۲ می شوند

رکود، تهدید بزرگ مقابل روغنکش ها/ شرکت های خصولتی، مانع تداوم روند مثبت رشد صنعت روغن کشی از سال ۹۲ می شوند

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران با اشاره به تحولات مثبت پس از استقرار دولت دوازدهم در صنعت روغن کشی اظهار امیدواری کرد تا فعالیت های وارداتی برخی شرکت های خصولتی موجب ایجاد رکود در صنایع بخش خصوصی که با سرمایه های همین ملت ایجاد شده اند، نشوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، اکبر سبقتی، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران امروز با خیر مقدم به شرکت کنندگان در نخستین همایش روغن های خوراکی و دانه های روغنی با یادآوری این که انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران در سال ۷۲ خورشیدی تاسیس شده است، افزود: در دهه ۸۰ اشتراکات زیادی وجود داشت و هر دو انجمن صنفی در این صنعت (انجمن صنایع روغن نباتی و انجمن صنایع روغن کشی) تقریبا تحت پوشش شرکت توسعه کشت دانه های روغنی فعال بودند و سیاست های دولت نیز در جهت تقویت کشت دانه های روغنی بود. اما متاسفانه چون در ایران با جابجایی دولت ها سیاست ها نیز تغییر می کند، این صنعت در مقطعی دچار رکود شد.

وی در ادامه با بیان اینکه پس از چند سال رکود، در سال ۹۲ و با رویکرد جدیدی که دولت یازدهم اتخاذ کرد صنعت روغن کشی جانی دوباره گرفت و شروع به فعالیت کرد، گفت: این رشد از ۲۰۰ هزار تن به ۲ میلیون تن واردات رسید که البته فرایند یاد شده می تواند ادامه یابد، به شرط آن که شرکت های "خصولتی" که به نوعی دولت در آن حضور دارد، باعث نشوند تا بخش خصوصی به اهداف اقتصادی و مشروع خودش نرسد.

سبقت،  نگرانی شرکت توسعه کشت دانه های روغنی را از این دانست که واردات محصول توسط شرکت های خصولتی، موجب شود صنایع روغن کشی با ناتوان شدن در تامین نیاز بازار داخلی، دچار رکود و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی آن شوند.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران با توجه به شعار مسوولان مبنی بر لزوم اشتغال زایی برای جوانان این مرز و بوم تصریح کرد: اگر قرار است از وجود جوانان تحصیلکرده جویای کار در واحدهای تولیدی داخلی استفاده کنیم، لازمه آن حمایت از کارخانه هایی است که در آن ها سرمایه گذاری شده، اما این در حالی است که متاسفانه امروز صنایع روغن کشی فقط با ۴۰ درصد ظرفیت کار می کنند.

وی با تاکید بر این که در این رابطه پیشنهادهای عملیاتی هم به مسوولان داده شده است، اظهار امیدواری کرد تا مسوولان با هدف استفاده از تمام امکانات داخلی و دفاع از استقلال کشورمان به آن توجه کنند./

کد: 50013231

زمان انتشار: چهارشنبه 8 آذر 1396 10:29 ق.ظ

تعداد نمایش: 42

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.