گزارش اولین گردهمایی هم اندیشی محصولات کنجدی در یزد

گزارش اولین گردهمایی هم اندیشی محصولات کنجدی در یزد

اولین گردهمایی هم اندیشی محصولات کنجدی با حضور کارشناسان استاندارد، سازمان غذا و دارو، اساتید دانشگاه و بخش خصوصی در ۳۰ دی در استان یزد برگزار گردید. مدیر کل اداره استاندارد استان یزد، مهندس ماجدی به عنوان میزبان و برگزار کننده با اعلام خیر مقدم به حضار بعنوان اولین سخنران، در ابتدای مراسم بیان داشت: استان یزد از دیرباز مهد فراوری کنجد با تولید ارده ، روغن و ….. بوده است و اکنون در این استان خوشه های صنعتی کنجد در شهرکهای صنعتی راه اندازی شده است که ۱۵۰ واحد فرآورده های کنجدی در استان یزد فعال هستند که ۸۰ درصد آن ها در اردکان قرار دارد. در حال حاضر حدود ۸۰ فرآورده کنجدی در استان تولید می شود. قسمتی از آن مصرف و قسمت عمده آن به شهرهای دیگر صادر می شود. در این ۱۵۰ واحد تولیدی فرآورده های کنجدی ۸۰۰ نفر به طور مستقیم و ۲۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال دارند. ایشان مهم ترین ویژگی فرآورده های تولیدی در استان را نداشتن هیچ گونه ماده افزودنی و طرز تهیه سنتی آن ها بیان کردند همچنین تشکیل میز کنجد در یزد با محوریت اداره کل استاندارد یزد و ازمایشگاه رفرانس و گروه پژوهشی از اهداف این میز اعلام کردند. آقای دکتر مصدق، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی استان یزد در ابتدای مراسم در سخنان خود با اشاره به بیماریهای گوناگون در یزد و وجود آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدها و مینرال ها مانند مس در کنجد و فرآورده های آن، از کنجد و محصولاتش با ارزش دارویی و تغذیه ای یاد نمودند و از برگزاری و ادامه کار علمی بر روی آن استقبال کردند و همکاری با این نوع همایش ها را خواستار شدند. مشاور رئیس سازمان استاندارد ایران، مهندس قاسمپور هدف از تشکیل این گروه را این گونه بیان کرد که کنجد را از مزرعه تا سفره، با توجه به سابقه طولانی تولید و فرآوری بشکل سنتی ان در ایران بالاخص استان یزد و تلفیق ان با دانش فنی و تکنواوژی روز دنیا با همکاری دست اندر کاران و تولید کنندگان و دانشگاهیان بهبود دهیم تا بتوان با تولید محصول کیفی و سالم به ایجاد اشتغال نیز کمک نمود. هم چنین کنترل کیفی و تولید محصول سالم با ارزش تغذیه ای مطلوب با تدوین استانداردها را از اهم وظایف استاندارد دانست که به طور جد بدان پرداخته می شود. مهندس عظیمی؛ میر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان یزد نیز با سخنانی در مورد ایجاد خوشه های صنعتی فرآورده های کنجد در شهرک های صنعتی گزارش خوبی ارائه دادند و اعلام نمودند که روند تشکیل خوشه های صنعتی این محصول کمک بسیار بزرگی به تولید صنعتی این محصول نموده است و اولین اثر مثبت آن جمع آوری روش های سنتی و تولید کیفی به روش صنعتی است و ایجاد اشتغال نیز دستاورد دیگر آن است و در برنامه توسعه این خوشه ها صادرات فرآورده های کنجدی رو به افزایش است که بسیار درآمد زا و ارز آور خواهد بود. رییس سازمان کشاورزی استان نیز تولید کنجد را با ارائه آمار و اقام تبیین نمودند و اهمیت تولید آن را برای کشور بیان نمودند و تلاش سازمان متبوعش برای افزایش تولید دانه های روغنی را تشریح نمودند. ابوالحسن خلیلی دبیر انجمن صنفی روغن نباتی ایران که در این هم اندیشی حضور داشت گزارشی مبسوط از آمار تولید دانه های روغنی و میزان تولید روغن نباتی در کشور و میزان واردات را ارایه دادند و امارهای متفاوت در کشور از دانه های روغنی مانند کنجد را دارای اشکال دانستند و گفتند اگر امار دقیق نباشد برنامه ریزی نیز از دقت برخوردار نخواهد بود همچنین تجربیات تشکل انجمن روغن را بعنوان یک تشکل امروزی با عضویت در سازمان های بین المللی تشریح نمودند و پیشنهاد دادند با ایجاد تشکلی توانمند می توان به اهداف بهتر دست یافت. سخنرانان دیگر این هم اندیشی از اساتید دانشگاه و تولید کنندگان بودند و با ارائه مقالات از نگاه های گوناگون به موضوع کنجد و محصولات کنجدی پرداختند. دکتر پیراوی پژوهشگر سازمان ملی استاندارد ایران با ارائه گزارش خود، در مورد تولید روغن کنجد به روش کلد پرس که آن را نیز در کدکس بین الملل غذا تدوین نمود ه اند به تشریح موضوع پرداختند و تولید روغن به روش کلد پرس را کیفی تر دانستند و از مزایای این روش تولید توضیحات علمی ارائه نمودند.   منبع: فودکلینیک


پیوست ها

کد: 50011314

زمان انتشار: شنبه 3 بهمن 1394 05:30 ق.ظ

تعداد نمایش: 38

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.