بر اساس گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، که به گفته محققان استرالیایی نمک موجب افزایش تمایل افراد به مصرف غذاهای چرب می شود. نتیجه تحقیق اخیر محققان استرالیایی نشان می دهد افزودن نمک موجب افزایش دریافت انرژی در یک وعده غذایی می شود این اتفاق حتی در مورد افرادی که به مزه غذاهای پرچرب حساس بوده و تمایل به کاهش مصرف غذاهای چرب دارند نیز رخ می دهد.
در این تحقیق48 نفر درمحدوده سنی 18 تا 54 سال با شاخص توده بدنی(BMI)بین 8/17 و 4/34 شرکت کردند میزان حساسیت به طعم چربی با اندازه گیری حد تشخیص اولئیک اسید مشخص شد.پس از مصرف صبحانه شرکت کنندگان 4 وعده غذایی ناهار مختلف را مصرف نمودند ترکیب وعده ها شامل 56 درصد ماکارونی پاستا و44 درصد سس بود دسته بندی سس ها به این صورت بود: کم چرب (%2./.) و کم نمک(6./. درصد)،کم چرب و پرنمک (5/. درصد)، پرچرب (34 درصد )و کم نمک و پرچرب و پرنمک، افراد اجازه داشتند تازمانی که کاملاً سیر شوند هر مقدار دوست دارند غذا میل کنند. محققان مقدار غذایی مصرف شده، میزان لذت از غذا و امتیاز ذهنی گرسنگی و سیری افراد را اندازه گیری کردند. نتایج نشان داد نمک صرف نظر از مقدار چربی ،میزان مصرف غذا و دریافت انرژی را 11درصد افزایش می دهد. افزودن نمک و نه چربی موجب افزایش میزان لذت بردن ازمصرف غذا شده و در نتیجه فرد غذای بیشتری مصرف می کند تاثیر چربی بر دلچسبی غذا پیچیده است و افزایش مقدار چربی موجب افزایش مصرف غذا و لذت از غذا نمی شود مگراینکه همراه با نمک و شکر مصرف شود . نمک تاثیر اصلی را بر لذت بخشی غذا داشته و افراد میل زیادی برای مصرف غذاهای پرنمک دارند در حالیکه میل به مصرف غذاهای پرچرب و کم چرب تفاوت چندانی ندارد،گزارش این تحقیق درJournal of Nutrition در تاریخ 2مارس 2016منتشر شده است.
کد: 50011459
زمان انتشار: شنبه 21 فروردین 1395 10:24 ق.ظ
تعداد نمایش: 19