به گزارش خبرنگارخبرگزاری صداوسیما بر اساس تازهترین آمار تجارت خارجی گمرک در شش ماهه نخست امسال 11 هزار و 91 تن کره در بسته بندیهای بیش از 500 گرم به ایران وارد شده است.آمار گمرک نشان میدهد که این مقدار کره وارد شده به ایران از شش کشور امارات متحده عربی، ترکیه، نیوزلند، هلند، آلمان و ایرلند بوده است. آمار واردات 11هزارتنی کره در نیمه نخست امسال درحالی مطرح می شود که به گفته دبیر انجمن صنایع لبنی کشور مصرف کره در کشور بیش از 10 هزارتن کاهش یافته است. رضا باکری با بیان اینکه طی سالهای گذشته بیش از 60 هزارتن کره در کشور تامین و مصرف می شد گفت: درحال حاضر سالیانه بین 45 تا 50 هزار تن کره در کشور تامین و مصرف می شود که نسبت به گذشته 10 هزار تن کاهش یافته است. وی علت کاهش مصرف کره حیوانی را افزایش قیمت جهانی و در نهایت بالارفتن قیمت این محصول در کشور دانست و اظهارداشت: افزایش قیمت ارز مبادله ای در سال های اخیر سبب شد تا قیمت تمام شده واردات آن نیز جهش یابد ضمن آنکه رشد اخیر قیمت جهانی کره نیز در این روند بی تاثیر نبوده است وهمین افزایش قیمت بسیاری از خانواده ها را از مصرف کره منصرف کرده است. علی رجبی، رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات تهران هم با بیان اینکه بخش عمده کره مورد نیاز کشور از محل واردات و بخشی اندکی از تولیدات داخلی تامین می شود گفت: بخش عمده از مجموع کره وارداتی به مصرف کره صبحانه و بخش اندکی به مصارف صنعتی می رسد. درهمین حال معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه تمام نیازکشوربه کره از محل واردات تامین می شود گفت: طی یک برنامه 10 ساله می توانیم کره مورد نیاز کشور را در داخل تامین کنیم تا دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم. وی اظهارداشت: طی سالهای اخیر برنامه ریزی هایی برای تامین کره مورد نیاز کشور در درازمدت صورت گرفته است به طوری که با اصلاح نژاد دام سبک بتوانیم به شیرخام با حجم چربی بالا دست پیدا کنیم. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام معتقد است، در صورتی که صادرات شیرخشک در حوزه فراورده های لبنی افزایش پیدا کند می توان بخشی از چربی مورد نیاز را از محل تبدیل شیر به شیرخشک تامین کرد. وی با بیان این که بخش عمده گاوهای شیری کشور«هلشتاین» است اضافه کرد: در این برنامه بلند مدت 10 ساله چربی مورد نیاز از استحصال شیرپرچرب با اصلاح نژاد دام سبک و سنگین به دام های شیری پربازده (سمینتال) و دو منظوره بدست می آید. رکنی فرهنگ مصرف خامه درکشور را بالا دانست و افزود: بخشی از چربی که از شیرخام تولیدی کشور استحصال و فراوری می شود به صورت خامه تازه خوری به مصرف می رسد که همین امر در کاهش تولید کره نقش دارد. به گفته کارشناسان ، هر ساله بین 9 تا 10 میلیون تن شیرخام در کشور تولید می شود که به علت پائین بودن سطح چربی کمتر از 3.2 درصد امکان تولید کره مورد نیاز ازاین نوع شیر وجودندارد. این درحالیست که اواخر اردیبهشت ماه امسال نخستین خط تولید کره با ورود دانش فنی از کشور سوئیس و فرانسه در کشور راه اندازی شد.
کد: 50012872
زمان انتشار: دوشنبه 1 آبان 1396 04:00 ب.ظ
تعداد نمایش: 72