به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «رائو ماتا» نماینده موقت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در این باره اظهار داشت: در این دوره آمورشی کارشناسان درباره فهم بیشتر کاربرد نوآوری در حوزههای تخصصی خود به بحث و گفت و گو می پردازند. وی افزود: کارشناسان ایرانی طی این دوره با تجربیات همتایان برزیلی خود آشنا شده و فرصت یادگیری عملی برای انتقال دانش فنی را در اختیار خواهند داشت. ماتا اظهار داشت: دانش و فنآوری موسسات و سازمان های تحقیقاتی برزیلی به ویژه بنیاد حمایت از تحقیقات و توسعه برزیل (FAPED) و مرکز تحقیقات سویا (Embrapa) می تواند دانش ایران را در حوزه تولید دانه سویا افزایش داده و کارشناسان کشور را تشویق به کسب تخصص در حوزه تحقیقات کاربردی با هدف توسعه کنند. وی تصریح کرد: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با برگزاری برنامه آموزشی ویژهای در برزیل که برای کارشناسان برگزیده کشاورزی ایران ترتیب داده شده، زمینههای ارتقای دانش ملی و تقویت ظرفیتهای کشور در حوزه تولید دانههای روغنی را فراهم ساخت. ماتا ادامه داد: اکنون فائو پروژه همکاری فنی (TCP) با عنوان ظرفیتسازی افزایش پایدار محصولات دانههای روغنی با محوریت ارزش سویا در ایران را در دست اجرا دارد. به گفته وی، هدف این پروژه تسریع تلاشهای ملی برای ظرفیتسازی در بخش دولتی و خصوصی به منظور استفاده از نوآوریها در تولید پایدار محصولات و بکارگیری آن در زنجیره ارزش دانههای روغنی و نیز ادغام فنآوریهای جدید در سیستمهای غلات محور است. به گزارش دفتر نماندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، این پروژه همچنین با تقویت همکاری بین ذی نفعان از طریق کمیته راهبری جدید شامل کارشناسان محصولات اصلی دانههای روغنی به ویژه دانه سویا، از نوآوریهای سازمانی نیز حمایت میکند. از دیگر اقدامات این پروژه می وان به تشکیل یک هیات مشاور با حضور یک یا چند کارشناس بینالمللی با هدف تضمین تداوم همکاری استراتژیک با نهادهای تحقیقاتی و توسعه در خارج از ایران، اشاره کرد. از آنجایی که ایران در حدود 95 درصد از روغن نباتی و کیک پروتئین مورد نیاز خود را وارد می کند، فائو در این پروژه، راهبری استراتژیک و دسترسی به منابع جدید ژنتیکی را از طریق همکاری با مرکز تحقیقات سویا در برزیل تسهیل میکند. این رویکرد مزایای کوتاه و بلندمدتی برای کشور داشته و «گامی جهشی» در راستای ظرفیتسازی ملی در حوزه تولید دانههای روغنی به شمار میآید. به گزارش ایرنا، فائو از سازمانهای بینالمللی است که در سال 1945 توسط 44 کشور عضو سازمان ملل متحد تاسیس شد. این سازمان برای گسترش و نوسازی کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تامین غذای مناسب برای همگان به کشورهای در حال توسعه کمک میکند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب موادغذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. اواخر آذرماه امسال سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد: 37 کشور جهان شامل 29 کشور آفریقایی، برای تامین غذا به کمکهای خارجی نیاز دارند.
کد: 50014509
زمان انتشار: چهارشنبه 9 اسفند 1396 08:14 ق.ظ
تعداد نمایش: 42