به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران بر اساس مقاله منتشر شده در سایت Food Navigator در 14 جولای 2016 محققان مرکز علوم کشاورزی DOW توانستند گیاه کانولایی پرورش دهند که توانایی تولید اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیراشباعی امگا 3 موجود در ماهی یعنی دکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA ) و ایکوزاپنتاانوئیک اسید (EPA ) را دارد.
روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که نقش مهمی در بهبود سلامت قلب و عروق ایفا می کند. بر اساس تحقیقی که نتایج آن در نشریه
Association American Internal Medicine منتشر شد بیش از 45000 نفر مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج حاکی از آن بود که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ، DHA و EPA موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری کشنده عروق کرونر قلب می گردد.
چرا کانولا؟
کانولا دانه مناسبی برای تولید اسید های چرب چند غیر اشباعی است. کانولا یک محصول محبوب و مولتی بیلیون دلاری است که برای تولید روغن کشت می شود و روغن سالمی تولید می کند.مصرف روزانه 5/1 قاشق غذاخوری (19 گرم) روغن کانولا ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش می دهد. اما این روغن در مقایسه با روغن بذر کتان که سرشار از اسید چرب ضروری امگا 3 آلفالینولنیک اسید (ALA ) است امگا 3 کمی دارد. اما با پرورش گونه جدید کانولا این مورد برطرف شده است .
محققان ادعا می کنند مقدار اسیدهای چرب امگا 3 موجود در یک قاشق غذاخوری از روغن کانولای جدید بیش از مقدار توصیه شده مصرف روزانه امگا 3 در هر وعده غذایی است.
جالب است بدانید بیشتر امگا 3 دریافتی ما از مصرف ماهی تامین می شود اما ماهی ها خود توانایی تولید امگا 3 را ندارند و امگا 3 موجود در آن ها حاصل از تجمع جلبک های ریز میکروسکوپی در بافت چربی بدن آن ها است در واقع تولید کننده اصلی DHA و EPA فیتوپلانکتون هایی هستند که توسط ماهی ها خورده می شوند. بنابراین ماهی های پرورشی برای تامین نیازشان به این اسیدهای چرب با روغن ماهی تغذیه می شوند.در نتیجه تولید روغن کانولای جدید نه تنها برای سلامتی انسان سودمند است بلکه برای تغذیه ماهیان پرورشی نیزکاربرد دارد.
کد: 50011485
زمان انتشار: سه شنبه 12 مرداد 1395 05:07 ق.ظ
تعداد نمایش: 74