به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به آنکه کمتر از یک ماه به شب عید زمان باقی مانده، قیمت اکثر کالاهای اساسی با نوسان رو به رو هستند.
برهمین اساس قیمت گوشت گوسفندی، برنج، تخم مرغ و مرغ از جمله محصولاتی بودند که در ماهها و روزهای اخیر با رشد قیمت در بازار مواجه بودند و این امر نگرانیهایی برای نوسان مجدد قیمتها در ایام پایانی سال در برداشته است.
حال انتظار میرود در پی وعده و وعیدهای مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر کافی بودن ذخایر گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و میوه در سردخانهها و انبارها، آب از آب تکان نخورد تا تمامی قشرهای جامعه بتوانند به استقبال سال نو بروند.
علی اوسط هاشمی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، درباه آخرین وضعیت ذخیره سازی و توزیع میوه شب عید، اظهار کرد: برای ایام پایانی سال، 60 هزارتن سیب و پرتقال با کیفیت، ذخیرهسازی شده است که 40 هزارتن از این میزان دو نوع پرتقال والنسیا و تامسون و 20 هزارتن سیب قرمز و سفید است.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد ذخیره استانها حمل شده است، افزود: سهمیه استانهای بزرگ از جمله مشهد، اصفهان و تهران به طور کامل تحویل داده شده است.
به گفته هاشمی مرحله بعدی کار تمرکز بر روی شبکه توزیع، نظارت و آمادگی برای عرضه محصول ذخیره سازی شده به منظور آرامش و تعادل بازار در شرایط پیک مصرف است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه توزیع ذخایر شب عید تا 20 فرودین ادامه دارد، بیان کرد: ذخیره سازی ملی پرتقال و سیب شب عید به گونهای است که در صورت افزایش تقاضا بتوانیم این ذخایر را وارد بازار کنیم.
وی، گفت: سازمان با یک شرکت نظارتی به منظور حضور فعال در تمامی مراکز خرید، سورتینگ و توزیع محصول قرارداری منعقد کرده است تا بحث ذخیره سازی و توزیع میوهها افزون بر حفظ حقوق تولیدکننده و مصرف کننده برای سازمان اعتبارزایی نیز در برداشته باشد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با تأکید براینکه حاشیه بازار تعیین کننده قیمت این محصولات است، اظهار کرد: هم اکنون برای قیمتگذاری این محصولات زود است، چرا که عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت واقعی است.
به گفته وی، سازمان تعاون روستایی با ذخیره سازی و توزیع میوه شب عید به دنبال تعادل بازار است تا رضایت خانوارها در ایامی که مردم در اوج شادی هستند با حذف حضور فرصت طلبان در بازار حفظ شود.
به گفته هاشمی، کمیته تنظیم بازار هر استان از ظرفیت محلی و منطقهای خود برای توزیع میوههای ذخیره سازی شده استفاده میکند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از توزیع میوه شب عید در 244 میادین میوه و تره بار، شرکتهای تعاونی و ... خبر داد و گفت: با توجه به آنکه سلامت شبکه توزیع مد نظر است، بنابراین عرضه توسط بخش خصوصی و تعاونی تفاوتی ندارد، چرا که تنها محصول بدون هیچ گونه انباشت و انبار و توزیع در مسیرهای دیگر باید مستقیم در اختیار مصرف کننده قرار گیرد.
حسن عباسی معروفان معاون داخلی بازرگانی دولتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، از توزیع اقلام اساسی به منظور تأمین بازار شب عید از 20 بهمن خبر داد و گفت: بازرگانی دولتی براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار اقدام به توزیع سه نوع برنج، شکر،کره، روغن خام و گندم کرد.
وی نرخ هر کیلو برنج درجه یک هندی دانه بلند را 5 هزار و 600، pr11 دو هزار و 600 و تایلندی هومالی را 3 هزار و 900 تومان در سراسر کشور اعلام کرد.
عباسیمعروفان، اذعان داشت: براساس دستورالمعل اجرایی، استانها اقلام مورد نیاز خود را از استان غله استانها خریداری و در فروشگاههای زنجیره ای و تعاونی های مصرف توزیع میکنند.
به گفته وی، برای تنظیم بازار برنج شب عید سهمیهای بیش از 60 هزارتن در نظر گرفته شده است که از طریق فروشگاههای سراسری توزیع خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه محدودیتی برای توزیع شکر سفید در بازار وجود ندارد، گفت: در ایام پایانی سال هر کیلو شکر با نرخ مصوب 2 هزار و 720 تومان توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه روغن خام با نرخ مصوب در اختیار تمامی کارخانه ها قرار گرفته است، بیان کرد: در صورت نوسان قیمت، محصول به طور مستقیم در بازار عرضه خواهد شد.
معاون داخلی بازرگانی دولتی در ادامه افزود: برای تنظیم بازار شب عید اقدام به واردات کره از اروپا کردیم که به سبب نرخ مصوب محصول، تا کنون وارد بازار نشدیم.
عباسی معروفان تصریح کرد: گندم مورد نیاز برای شیرینی شب عید و شکلات میان کارخانههای صنفی، صنعتی توزیع شده است، ضمن آنکه سهمیه فروردین نانوایان از اسفند ماه در اختیار نانواییها قرار خواهد گرفت.
مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، از فروانی تولید میوه خبر داد و گفت: فراوانی تولید میوه در تمامی فصول بیانگر عرضه بیش از حد نیاز داخل بوده است. با این وجود در چارچوب روابط دیپلماسی برای بازارهای جدید صادراتی و روان شدن بازارهای فعلی و جلوگیری از متضرر شدن تولیدکنندگان باید تمهیداتی اندیشیده شود.
به گفته وی، ذخیره سازی میوه شب عید فراتر از نیاز داخل است، به همین دلیل برای جلوگیری از تبدیل شدن میوه به ضایعات، مسئولان تمامی تلاش خود را در جهت ایجاد بازارهای جدید باید به کار گیرند.
نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران، ادامه داد: با توجه به فراوانی تولید و ذخیره سازی محصول، کمبودی در عرضه میوه شب عید نخواهیم داشت.
حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشیتبانی امور دام در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه محدودیتی در توزیع گوشت و مرغ شب عید وجود ندارد، افزود: شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی عرضه به تمامی میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیره ای و صنوف دارد، بدین منظور برنامه توزیع گوشت قرمز و مرغ به سراسر کشور ابلاغ شده است.
به گفته وی با توجه به ذخیره سازی مناسب گوشت قرمز و مرغ، نگرانی از حیث نوسان قیمت در ایام پایانی سال وجود ندارد.
ورناصری نرخ هر کیلو گوشت مرغ منجمد 6 هزار و 200 و گوشت گرم گوسفندی 33 هزار تومان اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام از عرضه وسیع تخممرغ از اول اسفند در بازار خبر داد و گفت: براین اساس هر شانه تخم مرغ با نرخ مصوب 12 هزار و 600 تومان در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیرهای توزیع میشود.
محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، از آشفته بازار برنج شب عید خبر داد و گفت: قیمت برنج هندی در دو ماه اخیر با افزایش 30 درصدی در بازار روبهرو شد به طوریکه هم اکنون در هر تناژ، نرخ هر کیلو برنج هندی 7 هزار و 150 تومان است.
به گفته وی با توجه به نوسان نرخ ارز، قیمت برنج خارجی به طور مداوم در حال افزایش است.
آقاطاهر از افزایش 10 تا 12 درصدی نرخ برنج پاکستانی و اروگوئه در بازار خبر داد و گفت: با توجه به روند کنونی قیمتها، احتمال افزایش مجدد قیمت در بازار وجود دارد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به اینکه در ماههای اخیر قیمت برنج ایرانی تغییر چندانی نداشته است، بیان کرد: با وجود ذخایر مناسب برنج پیشبینی میشود که نرخ برنج ایرانی در ایام پایانی سال نوسان چندانی نداشته باشد.
وی درباره آخرین وضعیت سایر اقلام در بازار، افزود: براساس ابلاغیه دولت، قیمت روغن برای ایام پایانی سال تغییری نخواهد داشت ضمن آنکه نرخ حبوبات در بازار کاهش یافته است.
علیاصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت بازار گوشت گوسفندی، اظهار کرد: اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 38 هزار و 500 تا 39 هزار تومان به مغازه دار و 43 هزار تومان به مشتری عرضه میشود.
به گفته وی، دولت با افزایش حجم واردات گوشت قرمز در صدد کنترل بازار شب عید است.
محمدعلی کمالی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت بازار مرغ، افزود: اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 4 هزار و 900 تومان، مرغ آماده به طبخ در میدان بهمن 6 هزار و 900 و خرده فروشی 7 هزار و 500 تومان است.
وی نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده در ایام پایانی سال را 5 هزار و 500 و مرغ آماده به طبخ را 8 هزار و 500 تومان اعلام کرد.
کمالی تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینههای تولید انتظار میرود که قیمت مرغ جهت خروج مرغداران از زیان فعلی به نرخ واقعی خود برسد.
کد: 50014492
زمان انتشار: سه شنبه 8 اسفند 1396 10:20 ق.ظ
تعداد نمایش: 34