تحریم های دارویی و غذایی بر خلاف ادعاهای امریکا در حال اجراست

 تحریم های دارویی و غذایی بر خلاف ادعاهای امریکا در حال اجراست

محسن محبی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه آمریکا در ادعاهای خود اعلام کرده که این موارد را هیچ وقت تحریم نکرده و قابل صدور به ایران است افزود: نظام بانکی بین المللی از مبادلات دارویی و غذایی حمایت نمی کند از این رو این موارد همچنان در تحریم قرار دارد.­

سرپرست تیم حقوقی ایران در دعوا علیه آمریکا در دیوان بین المللی لاهه گفت: در زمینه امنیت هوایی هم اگرچه در دیوان دادگستری لاهه راجع به­خود هواپیما مطلبی قید نشده اما قطعات و خدماتی که باید آمریکایی ها برای ایمنی هوایی اجازه صادرات آنرا بدهند می تواند شامل خود هواپیما شود در حالیکه بر اساس اطلاعات ما آمریکایی ها در این زمینه همکاری نکرده و به تکالیف خود عمل نمی کنند.

محبی افزود: تحریم های امریکا بر خلاف منشور ملل متحد، میثاق حقوق بشر و بر خلاف قطعنامه های مجمع عمومی ملل متحد و درباره ایران بر خلاف مقررات و مفاد عهدنامه روابط اقتصادی، حقوق کنسولی و مودت میان ایران و آمریکا است و بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران موفق شد دعوایی را علیه آمریکا در دیوان دادگستری لاهه طرح کند و قرار به دستور موقت مبنی بر توقف تعلیق تحریم ها را دریافت کند.

وی گفت: اینکه آمریکا بدون اعتنا به تعهدات بین المللی خود و بدون اعتنا به دستور دیوان بین المللی دادگستری لاهه، همچنان در اجرا و اعمال اینگونه تحریم ها پیگیر است و اصرار دارد به سیاست های بین المللی آمریکا بر می گردد از این رو ما باید در داخل کشور هم دیپلماسی عمومی خود را فعال کنیم و هم دیپلماسی یک­ و دو یعنی دیپلماسی های جایگزین داشته باشیم.

رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری افزود: از جمله دیپلماسی های جایگزین می تواند فعال کردن NGO ها یا همان سازمان های مردم نهاد (سمن) باشد. بدون تردید امروزه در عرصه بین المللی افکار عمومی و فشار سازمان های مردم نهاد نقش بزرگی در شکل دادن به تصمیمات دولت ها دارد.

محبی با بیان اینکه ما در استفاده از سازمان های مردم نهاد خیلی موفق نبودیم گفت: لازم است در این باره مراکزی مانند اتاق های بازرگانی، تشکل های غیردولتی، تشکل های مردم نهاد و تشکل های بشردوستانه بیشتر فعال شوند.

وی ادامه داد: در شرایطی که آمریکا بر خلاف دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری لاهه همچنان به اعمال تحریم ها ادامه می دهد، استفاده از ظرفیتی که دستور موقت دیوان بین المللی دادگستری لاهه ایجاد کرده می تواند برای ما یک اولویت باشد البته این راه کار به سازوکارهایی در خارج از حقوق بین الملل و آن هم در روابط بین الملل نیاز دارد که نشان می دهد دیپلماسی ما می تواند فعال تر شود.

رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری گفت: البته می توان دوباره به دیوان بین المللی دادگستری لاهه مراجعه و اصلاح دستور و یا دستور تکمیلی را درخواست کرد همچنین از طریق این دیوان می توان از آمریکا خواست که توضیح دهد چه اقدامی برای اجرای دستور انجام داده است اما این مراحل ممکن است به نتایج ملموس و سریع مورد نظر نرسد.

محبی افزود: از این رو ضمن استفاده از ظرفیت های حقوقی باقی مانده و فعال کردن سازمان های مردم نهاد، مطالبه گری دولت و بخش خصوصی باید از آمریکا صورت گیرد و آن اینکه در قبال تکالیف بین المللی چگونه عمل کرده است؟

وی گفت: اگرچه آمریکا اقتصادی قوی دارد و شاید قدرت بین المللی قوی تری باشد اما به هر حال امروزه در حقوق بین الملل، رژیم پاسخگویی وجود دارد و آمریکا باید پاسخگو باشد.

محبی با بیان اینکه همین مقدار که آمریکا دستور را اجرا نمی کند هزینه سنگینی برای او در پی داشته است افزود: اروپا به استناد دستور دیوان بین المللی دادگستری لاهه، مقابل آمریکا ایستاده است و یکی از دلایل معافیت های آمریکا به برخی کشورها­ در قبال تحریم ها، الزامات همین دستور موقت دیوان لاهه است اما آمریکایی ها بدون اینکه اسمی از دستور دیوان بیاورند آنرا انجام می دهند یعنی نمی خواهند بگویند داریم دستور را اجرا می کنیم ­­که این نوعی بازی سیاسی است.

کد: 50017628

زمان انتشار: دوشنبه 28 آبان 1397 08:24 ق.ظ

تعداد نمایش: 47

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.