به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم، کشاورزان سویاکار آمریکا که در درگیریهای تجاری بین چین و آمریکا گیر افتادهاند، میگویند با کاهش تجارت دانههای سویا از طرف بزرگترین واردکننده این محصول در جهان کنار میآیند ولی مطمئن هستند موضع سخت چین در تجارت پایدار نخواهد ماند.
برزیل، بزرگترین صادرکننده دانههای سویا در جهان نمیتواند بهتنهایی سویای مورد نیاز چین را تأمین کند. طی سه سال گذشته چین به تولیدکنندگان سویا در برزیل و آرژانتین روی آورده است و انتظار میرود این کشورها صادرات خود را طی سال مالی آینده افزایش دهند.
طبق گزارشاتی که طی این هفته منتشر شد، چین خرید محصولات کشاورزی از آمریکا توسط شرکتهای دولتی خود را متوقف کرده است و شرکتهای خصوصی چین هم که برای خرید دانههای سویا از آمریکا، معافیت دارند، از ترس جنگ تجاری این کار را انجام نمیدهند، ولی بهنظر نمایندگان گروههای مختلف تجارت محصولات کشاورزی در آمریکا، این شرایط غیرقابل توجیه است.
مدیرعامل مجمع سویای کارولینای شمالی گفت: «واقعیت این است که آمریکا بزرگترین تولیدکننده دانههای سویا در جهان و دومین صادرکننده این محصول پس از برزیل است. دنیا به آمریکا برای محصولات کشاورزی نیاز دارد».
«کاری که در واقع چین توانسته انجام دهد، ارزان کردن دانههای سویای ما در مقایسه با محصول برزیل بوده است ولی نمیتواند نیاز خود را به دانههای سویای آمریکا نفی کند».
موفق نبودن تحریم خرید دانههای سویا از آمریکا توسط چین یک دلیل دیگر هم دارد، کاهش وابستگی چین به دانههای سویای آمریکا باعث تغییر جریان تجارت جهانی شده و کشاورزان آمریکا حالا بهدنبال بازارهای جایگزین میگردند. آمریکا در افزایش صادراتش به اروپا موفق بوده و طی سال گذشته 10 میلیون تن به اروپا صادرات داشته است. این مقدار از اواسط دهه 1990 تا حالا بیسابقه است. صادرات دانههای سویای آمریکا به مکزیک هم طی دو سال گذشته افزایش یافته است.
یک عامل مهم دیگر برای کاهش نیاز چین به دانههای سویای آمریکا، کاهش نیاز آن به غذای خوک بوده است. چین از سویا برای تهیه غذای خوک استفاده میکند. شیوع تب خوک آفریقایی جمعیت خوکهای این کشور را 50 درصد تا پایان 2019 کاهش میدهد، این یعنی به سویای کمتری برای تأمین غذای آنها نیاز است.
صنعت سویای آمریکا بهدنبال پیدا کردن کاربردهای جدید برای این محصول است که شامل سوخت بیودیزل، لاستیک و پوشش جادهای میشود. افزایش تقاضا برای محصولات جدید باعث کاهش وابستگی تولیدکنندگان آمریکا به چین خواهد شد.
علیرغم نوآوریهای آینده، تولید کنندگان سویا میخواهند تجارت خود را با چین و سایر کشورهای دنیا افزایش دهند. کشاورزان آمریکا نیاز به یک قرارداد تجاری دارند و بهنظر نمیرسد دولت ترامپ قدمهای قابل توجهی برای رسیدن به این قرارداد با چین برداشته باشد.
کد: 50019281
زمان انتشار: چهارشنبه 16 مرداد 1398 03:32 ب.ظ
تعداد نمایش: 213