به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درحالی رسانههای دشمن برای وخیم و بحرانی نشان دادن اوضاع ایران و ترساندن مسئولان و مردم از تحریمهای آینده موضوعاتی از جمله مواجهه ایران با سناریوی «نفت برابر غذا» را مطرح میکنند که جدیدترین آمار ارائهشده از سوی سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان میدهد، ایران از خودکفایی بالایی در زمینه کشت و تولید مواد غذایی برخوردار است و اصولاً نیاز غذایی کشور ما به خارجیها در حدی نیست که سناریوی تحریم مواد غذایی مطرح باشد.
ایران با وجود اینکه در منطقهای خشک و کمآب واقع شده است اما در زمینه تأمین نیازهای غذایی خود از بسیاری کشورهای جهان جلوتر است.
ایران بهلحاظ جمعیتی در رتبه 18 جهان قرار دارد اما در تولید 21 محصول کشاورزی رتبههای تکرقمی را بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. ایران در زمینه تولید دو محصول مهم خرما و پسته رتبه 2 جهان را داراست. رتبه سوم جهان در زمینه تولید گیلاس، خربزه، هندوانه، گردو، بادام و زردآلو نیز به ایران اختصاص دارد.
ایران در زمینه تولید خیار، انجیر و کیوی در رتبه چهارم جهان قرار گرفته است. رتبه پنجم بزرگترین تولید کننده هلو، پیاز و بادنجان نیز به ایران اختصاص دارد.
ایران در زمینه تولید سیب درختی و اسفناج رتبه ششم جهان، در زمینه تولید قارچ و گوجهفرنگی رتبه هفتم، در زمینه تولید انگور، لیمو و پرتقال رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.
رتبه ایران در زمینه تولید چغندر قند و چای 11، سیبزمینی 13، جو و گندم 15، کنجد 16، سبزیجات 19 و زیتون و توتفرنگی 20 اعلام شده است.
بر این اساس ایران در زمینه تولید 30 محصول مهم کشاورزی جزو 20 کشور نخست دنیا قرار گرفته است که نشان دهنده ضریب بالای امنیت غذایی و خوداتکایی این کشور در تأمین نیازهای غذایی ساکنان خود است.
خبرگزاری تسنیم در گزارشهای دیگری به بررسی وضعیت تولید حبوبات و محصولات پروتئینی در کشور خواهد پرداخت.
جدول: رتبه جهانی ایران در تولید 30 محصول کشاورزی
کد: 50016004
زمان انتشار: چهارشنبه 27 تیر 1397 12:17 ب.ظ
تعداد نمایش: 43