حساب کاربری
درباره انجمن
تاریخچه انجمن
اهداف انجمن
وظایف انجمن
هیئت مدیره
دبیر انجمن
اساسنامه
افتخارات
اعضای انجمن
شرایط عضویت
نحوه عضویت در انجمن
درخواست عضویت
اعضای انجمن
اخبار
اخبار انجمن
اخبار ویژه
بین الملل
اقتصادی
علمی
بین الملل
آمار
آمار ثبت سفارش
آمار واردات
موجودی مخازن
آمار تولید و توضیع
بازار جهانی
آمار حمل
آمار تحلیلی
گالری
گزارش تصویری
گزارش ویدیوئی
ماهنامه آفتابگردان
حجتی در نشست خبری: واردکنندگان 10 درصد دانه روغنی تولید داخل بخرند و 9 برابر وارد کنند
وزیر جهاد کشاورزی گفت : عده ای که منافع کوتاه مدت آنها در وارات دانه های روغنی است در مقابل اجرای طرح های حمایت از تولید این محصول در داخل صف آرایی می کنند.
محمود حجتی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه برای تولید دانه های روغنی و خودکفایی در تولید این محصول برنامه 10 ساله تدوین کرده ایم ، افزود : بر اساس این برنامه و استعدادیابی مناطق مختلف برای کشت دانه های روغنی در مدت 5 سال 40 درصد و در بلندمدت نیز 70 درصد میزان نیاز داخل به روغن تولید خواهد شد .
وی گفت : 10 سال پیش باتوسعه کشت دانه های روغنی موفق شدیم 16 درصد نیاز داخل را تولید و تامین کنیم اما با فشار واردکنندگان هم اکنون فقط 8 درصد نیاز در داخل تولید و تامین می شود .
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد : ما سرمان به کارمان گرم است و عده ای سرشان به جیبشان ، آن وقت صدای ما به جایی نمی رسد و آنها صدایشان بلندتر است.
حجتی گفت : در دیگر کشورها هر محصولی که به مرحله صادرات می رسد انواع حمایت های داخلی را دارد اما کشاورز ما حمایتی ندارد. وی افزود : برای حمایت از کشاورزانی که دانه روغنی کشت می کنند پیشنهاد داریم در ازای خرید یک کیلو دانه روغنی تولید داخل معادل آن واردات داشته باشند.
اما این پیشنهاد با مخالفت عده ای مواجه شد در حالی که خرید 10 درصد دانه روغنی در قبال واردات 90 درصدی رقم بسیار ناچیزی است . وزیر جهاد کشاورزی گفت : بر اساس این پیشنهاد قیمت خرید تضمینی دانه روغنی تولید داخل تعیین و در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شد . حجتی افزود : اما از آنجا که قیمت تمام شده دانه روغنی تولید داخل در مقایسه با واردات گران تر بود و سبب می شد قیمت روغن برای مصرف کننده 30 درصد گران تر شود ، بنابراین پیشنهاد کردیم 10 درصد تولید داخل را وارد کنندگان خریداری کنند که با توجه به سود واردات 90 درصدی در مجموع فقط 3 درصد افزایش قیمت دارد.
وی گفت : افزایش قیمت 3 درصدی قابل تحمل است و تاثیر چندانی ندارد این پیشنهاد به صورت ضمنی مورد توافق قرار گرفت اما شاهدیم عده ای که دنبال واردات هستند نمی خواهند این تصمیم را تمکین کنند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود : به واردکنندگان اطمینان دادیم که از این بابت آسیبی نمی بینند و سود آنها در فرآوری و فروش تامین می شود . حجتی گفت : گرچه عده ای در مقابل این پیشنهاد ایستادند اما به مرور زمان نرمش بیشتری از آنان دریافت کردیم.
وی تصریح کرد : دو هفته پیش سازمان توسعه تجارت اطلاعیه ای را روی پایگاه اطلاعاتی خود منتشر کرد مبنی بر اینکه ثبت سفارش واردات روغنی نیازی به رعایت فرمول خاصی ندارد که این مورد با مذاکره حل و فصل شد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود : بنابراین واردکنندگان به ازای واردات 90 درصدی روغن ، 10 درصد تولید داخلی را خریداری می کنند.
حجتی گفت : یعنی واردکنندگان 10 درصد دانه روغنی تولید داخل بخرند و 9 برابر وارد کنند.
وی افزود : دانه روغنی به ویژه کشت کلزا باید برای پایداری تولید گندم کنترل آفات و بیماری های گندم ، کاهش علف های هرز ، کاهش میزان مصرف کود وسموم شیمیایی و حفاظت خاک در کشور توسعه یابد.
*تراز منفی غذایی کشور کاهش یافت
وزیر جهاد کشاورزی گفت : تراز غذایی کشور از منهای 8 میلیارد و 100 میلیون دلار در سال به 92 به منهای 2 میلیارد و 700 دلار کاهش یافته است.
محمود حجتی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه بخشی از کاهش تراز غذایی ناشی از کاهش قیمت های جهانی است ، افزود : در چارچوب اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی تلاش می کنیم تا تراز منفی غذایی کشو را با رعایت اصول حفظ منابع پایه بهره وری مناسب از آب و خاک به صفر برسانیم.
وی درباره شرایط ذخایر استراتژیک کشور گفت : در اواخر سال 93 - 92 ذخایر گندم در کشور به کمتر از 21 روز رسید اما امروز با وجود اینکه در پایان فصل تولید و برداشت محصول قرار داریم بیش از 517 روز ذخیره استراتژیک گندم در اختیار داریم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود : هم اکنون ذخایر ایمنی را در محصولات ذرت، برنج، شکر ، روغن و گوشت مرغ داریم.
حجتی گفت : با اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی نسبت به کاهش تراز منفی غذایی در کشور خوش بین هستیم.
تراز منفی به وضعی گفته می شود که بخشی از نیاز غذایی از خارج وارد شود.
منبع: واحد مرکزی خبر
کد: 50011428
زمان انتشار: یکشنبه 9 اسفند 1394 12:28 ب.ظ
تعداد نمایش: 31
آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان