رویترز: افزایش واردات ایران قیمت سویا را در هند بالا برد

رویترز: افزایش واردات ایران قیمت سویا را در هند بالا برد

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، از آنجایی که ایران از روپیه‌هایی که برای صادرات نفت دریافت می‌کند برای تامین خوراک دام‌هایش استفاده خواهد کرد، فروش سویای هند به ایران افزایش می‌یابد.

پس از اعمال مجدد تحریم‌های ایران که دسترسی این کشور به سیستم مالی جهانی را متوقف کرد، ایران موافقت کرده است در ازای نفت صادراتی به هند، روپیه دریافت کند.

ایران باید از این روپیه‌ها برای خرید کالاهای هندی استفاده کند و ایران به اندازه کافی سویای غنی از پروتئین در داخل کشور خود تولید نمی‌کند. افزایش صادرات سویای هند، قیمت این کالای هندی را بالا می‌برد و از شکایت‌های کشاورزان به دولت از قیمت پایین می کاهد.

بی وی مهتا، مدیرعامل Solvent Extractors Association  هند، این هفته گفت صادرات سویای هند به ایران در سال مالی 19-2018 که در ماه مارس به پایان می‌رسد به 450 هزار تن افزایش یافته است این رقم در مدت مشابه پارسال 22 هزار و 910 تن بود.

وی افزود درصورتی که تحریم‌ها باقی بماند، صادرات این محصول می‌تواند در سال مالی بعدی به 500 هزار تن افزایش یابد.

مهتا ادامه داد: «ایران به علت تحریم‌ها به میزان زیادی شروع به خرید کرده است و به نظر می‌رسد که تقاضا در ماه‌های آتی ادامه یابد.»

هند پس از دریافت 6 ماه معافیت از تحریم‌های نفتی ایران، پرداخت به تهران برای واردات نفت به روپیه را آغاز کرده است.

از زمانی‌که ایران حمل رایگان محموله‌های نفتی و دوره طولانی‌تر اعتبار برای پرداخت پیشنهاد داده است، هند می‌خواهد به خرید نفت از ایران ادامه دهد، درحالی‌که ایران از این روپیه‌ها بیشتر برای پرداخت خرید از هند استفاده خواهد کرد.

قیمت داخلی سویا در هند در تنها 3 هفته 10 درصد افزایش یافت زیرا کارخانه‌های روغن شروع به تامین این دانه روغنی برای تکمیل کردن سفارشات ایران کرده‌اند.

در عین حال، قیمت سویا افزایش یافته است و صادرات هند برای خریداران بین‌المللی نظیر کره جنوبی، تایلند، ویتنام و بنگلادش منفعت کمتری دارد.

کد: 50018121

زمان انتشار: شنبه 29 دی 1397 10:10 ق.ظ

تعداد نمایش: 65

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.