توسعه تجارت در صنعت غذا در گرو تدوین و اجرای استانداردها است

توسعه تجارت در صنعت غذا در گرو تدوین و اجرای استانداردها است

معاون نظارت بر اجرای استاندارد ، مشاوران رییس سازمان ملی استاندارد ایران در بخش صنایع غذایی ، رییس و کارشناسان پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد با رییس ، دبیر و اعضای انجمن کانون صنایع غذایی ایران ، روز گذشته، شنبه 8 اسفند در سازمان ملی استاندارد ایران دیدار و گفت و گو کردند.

در این نشست ، وحید مرندی مقدم ، معاون نظارت بر اجرای استاندارد . شناسایی و حذف تولیدات بی کیفیت را از مه ترین بخش های همکاری انجمن صنایع غذایی با سازمان ملی استاندارد ایران عنوان کرد و افزود : با وجود تقلبات متعدد در صنعت غذا لازم است با استفاده از توان تخصصی انجمن ، تولیدات بی کیفیت ، شناسایی و اعلام عمومی شود.

 نماینده جمهوری اسلامی ایران در استاندارد حلال ، با ارایه توضیحاتی در زمینه استاندارد حلال و اقدامات صورت گرفته در این زمینه بین کشورهای اسلامی اظهار داشت : حجم بالای مراودات تجاری و گردشگری در سراسر جهان ، نیاز به صنعت استاندارد حلال را بیش از پیش می کند.

وی با بیان اینکه حجم بالایی از تجارت استاندارد حلال مربوط به غذای حلال است ، افزود : انجمن صنایع غذایی ایران می تواند از این فرصت ، ارزآوری بالایی را برای کشور ایجاد کند.

مرندی مقدم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ، عضو هیات مدیره سمیک ( موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی ) است ، گفت : تصمیمات اتخاذ شده در سازمان کنفرانس اسلامی مبنی بر تجمع استاندارد حلال و تعیین یک لوگوی جهانی برای سایر مذاهب است .

غلامرضا قاسم پور ، مشاور رییس سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه صنایع غذایی در این نشست ، با بیان اینکه ، استانداردها علاوه بر تامین ایمنی و سلامت باعث تسهیل تجارت می شود، گفت : برای حضور موفق در سازمان تجارت جهانی WTO باید به الزامات استاندارد توجه شود .

مشاور رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به همکاری سازمان ملی استاندارد ایران با بخش خصوصی افزود : با همکاری انجمن صنایع غذایی می توانیم استانداردهای این بخش را روزآمد کرده و تجارت فرامرزی را توسعه دهیم.

قاسم پور با اشاره به فعالیت های پژوهشی در پژوهشگاه استاندارد به ویژه پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی ، تصریح کرد : لازم است انجمن صنایع غذایی ارتباط خود را با پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی و استفاده از امکانات آزمایشگاهی آن پژوهشکده توسعه دهد.

سید محمد رضا مرتضوی ، رییس کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران در این نشست با اشاره به توان بخش خصوصی در صنایع غذایی، آمادگی این کانون را برای همکاری با سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد.

وی توسعه روابط بین انجمن را با سازمان �لی استاندارد ایران یک ضرورت دانست و اظهار داشت : سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان یک مجموعه علمی و پژوهشی ، مسئولیت بهبود وضعیت کیفی تولیدات را عهده دار است که توان و تخصص بخش خصوصی می تواند ، سازمان را برای رسیدن به رسالت خویش همراهی کند.

مرتضوی ،  تولیدات زیرپله ای در داخل کشور را چالش بزرگی بر سر راه تولید باکیفیت و مرغوب دانست و تصریح کرد :  کانون انجمن صنایع غذایی ایران می تواند برای شناسایی اینگونه تولیدات با سازمان ملی استاندارد ایران همکاری کند.

در ادامه این نشست، گزارشی از همکاری انجمن کانون صنایع غذایی ایران با سازمان ملی استاندارد ایران ارایه شد که مشارکت در تدوین استانداردهای صنایع غذایی ، ایجاد مجتمع پایش و کنترل کیفی صنعت غذا  و شناسایی واحدهای غیراستاندارد در این زمینه و ... از مهمترین فعالیت های صورت گرفته در این همکاری در قالب انعقاد تفاهم نامه امضا شده دو جانبه بود.

گفتنی است ، رییس ، دبیر، روسا و اعضای کانون انجمن صنایع غذایی ایران از بخش های مختلف آزمایشگاهی پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی سازمان ملی استاندارد ایران بازدید کردند.


پیوست ها

کد: 50011025

زمان انتشار: یکشنبه 9 اسفند 1394 06:12 ق.ظ

تعداد نمایش: 39

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.