بر اساس گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، از حدود 30 سال گذشته تا کنون دولت آمریکا همواره مردم را به کاهش مصرف چربی های اشباع توصیه نموده است در حالیکه با کاهش کالری دریافتی از چربی های اشباع از سال 1970 تا کنون شاهد 2 برابر شدن نرخ چاقی و 3 برابر شدن دیابت در آمریکا بوده و بیماری های قلبی همچنان بزرگترین قاتل مردم این کشور است اخیراً تحقیقات زیادی در این زمینه انجام گرفته اند که نتایج آن ها بیانگر این است که در تمام طول این مدت اشتباه کرده ایم و جایگزینی چربی اشباع با کربوهیدارت یک اشتباه بزرگ بوده است. در یکی از تحقیقاتی که به طور گسترده انجام شده و نتایج آن در نشریه American journal of clinical nutrition منتشر شده است نوع تغذیه و ریسک بیماری های قلبی و عروقی در 350000 نفر در مدت 5 تا 23 سال بررسی شده است این تحقیق تحت نظارت دکتر Ronald m. krauss مدیر اجرایی پژوهشکده قلب بیمارستان اوکلند انجام شده است و طبق نتایج حاصل از آن هیچ رابطه ای بین مقدار مصرف چربی اشباع و ریسک بیماری های قلبی وجود ندارد.
به گفته پروفسور meirstampfer استاد تغذیه دانشگاه هاروارد درست است مصرف چربی های اشباع موجب افزایش کلسترول بد LDL می شود اما میزان کلسترول خوب ( HDL ) را نیز افزایش می دهد بر اساس مقاله ای که توسط پروفسورstampfer در نشریهnew England journal of medicine نوشته شده 322 فرد چاق با 3 رژیم غذایی کنترل شده به مدت 2 سال مورد بررسی قرارگرفتند رژیم های غذایی داده شده به این افراد به شرح زیر بود:
نتایج آزمایشات بسیار جالب بود زیرا افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات و چربی اشباع بالامصرف کرده بودند سالم ترین نسبت HDL به LDL را داشته و 2 برابر افرادی که رژیم غذایی کم چرب داشتند وزن کم کرده بودند در تحقیق دیگری که در سال 1997 صورت گرفت
65000 زن مورد بررسی قرار گرفتند نتایج حاکی از این بود که زنانی که کربوهیدرات های تصفیه شده و قابل هضم بیشتری مصرف کرده بودند بیشترین شاخص قند خون را داشته و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها 47 درصد بیشتر از زنانی بود که شاخص قند خون متوسط داشتند.
در تحقیق دیگری که در سال 2007 صورت گرفت و در نشریه American colledge of cardiology منتشر شد 15000 زن مورد بررسی قرار گرفتند نتایج نشان داد در زنانی که دارای اضافه وزن بودند و رژیم غذایی سرشار از قند داشتند احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب 79 درصد بیشتر از زنانی بود که اضافه وزن داشتند ولی قند کمی مصرف کرده بودند به گفته دکتر david Ludwig مدیر اجرایی پروژه چاقی در بیمارستان کودکان بوستون شاخص قند خون بالاو مصرف کربوهیدرات زیاد موجب تولید چربی در بدن شده التهابات را افزایش داده و حساسیت به انسولین را کاهش می دهد.
در واقع می توان گفت چربی های اشباع در مقایسه با کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهایی که در غلات، انواع نان ، پاستا و بیسکوییت ها وجود دارند در ایجاد چاقی ، دیابت و امراض قلبی بی اثر هستند. به گفته دکتر ludwig اگر شما مصرف چربی اشباع را کاهش داده و به جای آن کربوهیدرات مصرف کنید نه تنها کار مفیدی انجام ندادهاید بلکه صدمه بزرگی به سلامتی خود وارد کرده اید. دفعه بعدی که نان تست کره ای مصرف کردید به یاد داشته باشید کره از نان تست بسیار سالم تر است .
کد: 50011421
زمان انتشار: چهارشنبه 5 اسفند 1394 05:41 ق.ظ
تعداد نمایش: 31