در تحقیقی که اخیراً انجام شد محققان متوجه شدند مصرف ترکیبی از 20 درصد روغن کنجد و 80 درصد روغن تصفیه شده سبوس برنج در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به مدت 8 هفته هایپر گلایسمی را کاهش داده و پروفایل چربی را بهبود می بخشد. مطالعات قبلی رابطه بین روغن کنجد و سبوس برنج و کاهش فشار خون و بهبود کلسترول را اثبات کرده بود. گروهی از محققان برای ارزیابی فواید این ترکیب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2قندی( شرایطی که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش داده و طبق پیش بینی انجام شده آمار ابتلا به آن تا سال 2030 ، 366 میلیون نفر خواهد بود )طرحی تحقیقاتی را به انجام رساندند.
روغن سبوس برنج که از پوسته داخلی سبوس برنج استخراج می شود، سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباعی بوده و برای ارزیابی اثرات ضد دیابت و کاهش کلسترول مورد تحقیق قرار گرفت . در این تحقیق که در نشریه American journal of medicine منتشر شد محققان این روغن را با روغن کنجد مخلوط کرده تا اثر این دو را بر پروفایل چربی و هایپر گلایسمی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی کنند.
400 زن ومرد از کشور هند در این تحقیق شرکت کردند. دیابت نوع 2 قندی در 300 نفر از این افراد به تازگی تشخیص داده شده بود 100 نفر از آنها سطح قند خون نرمال داشتند این افراد هیچ نشانه ای از ابتلا به بیماری قلبی عروقی یا بیماری کبدی نداشتند، همچنین هیچ دارویی برای کاهش کلسترول یا دیابت مصرف نمی کردند. شرکت کنندگان به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول افراد با قند خون نرمال که ترکیب 2 روغن را مصرف کردند، گروه دوم افراد مبتلا به دیابت قندی که ترکیب روغن را مصرف نمودند گروه سوم افراد مبتلا به دیابت قندی که Glibenclamide(داروی ضد دیابت به میزان 5 میلی گرم در روز) مصرف کردند، و گروه چهارم افراد مبتلا به دیابت نوع 2 قندی که ترکیب روغن و Glibenclamide مصرف کردند. افراد شرکت کننده ترکیب روغن کنجد و سبوس برنج را به مدت 8 هفته و روزانه حدود 40-35 میلی لیتر هنگام پخت و پز مصرف کردند.
نتایج نشان داد هیچ تغییری در وزن و توده بدنی افراد دیابتی ایجاد نشد. در هفته ی 4 و 8 در افراد دیابتی که ترکیب روغنی را مصرف کرده بودند کاهش چشمگیر قند خون ناشتا و پس از مصرف غذا اتفاق افتاده بود اما در افرادی که قند خون نرمال داشتند تغییر چشمگیری اتفاق نیفتاده بود. سطح کلسترول کل، تری گلیسرید و کلسترول بد (LDL ( در گروه افراد دیابتی که ترکیب روغنی مصرف کرده بودند به طور چشمگیری کاهش یافته بود. بیشترین کاهش قند خون در افراد دیابتی اتفاق افتاد که ترکیب روغنی و داروی glibendamide مصرف کرده بودند.
کد: 50011477
زمان انتشار: یکشنبه 13 تیر 1395 09:42 ق.ظ
تعداد نمایش: 48