بنا به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، بر اساس تحقیقی که اخیرا انجام شد نوع اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در غذا نقش مهمی در کاهش اثرات زیانبار چربی های ترانس دارد. نتایج این تحقیق بر روی موش ها نشان داد، در موش های تغذیه شده با اسیدهای چرب ترانس و روغن ذرت غنی شده با امگا 6 هیچ افزایشی در تری گلیسیرید موجود در کبد اتفاق نیفتاد.در حالی که میزان تری گلیسیرید موجود در کبد موش های تغذیه شده با روغن زیتون و کلزا ( امگا 3 و امگا 9 ) افزایش یافت.این تحقیق به سرپرستی دکتر
Juliana Sain در دانشگاه Del Litoral در کشور آرژانتین انجام شد و نتایج آن در نشریه British Journal of Nutrition منتشر شد. بر اساس نتایج این تحقیق اسیدهای چرب امگا 3 ، امگا 6 و امگا 9 موجود در رژیم غذایی بر میزان تری گلیسیرید موجود در کبد و سرم موثرند.
چربی های ترانس رابطه مستقیمی با افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان دارند. در این تحقیق اثرات بالقوه چربی های ترانس، زمانی که با اسیدهای چرب غیر اشباع مختلف مصرف شوند بررسی شده است.
جزئیات تحقیق:
در این تحقیق 36 موش با رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 ، امگا 6 و امگا 9 حاصل ازروغن زیتون ، ذرت و کلزا تغذیه شدند.در رژیم غذایی نیمی از موش ها روغن نباتی پاره ای هیدروژنه شده ( چربی ترانس) به روغن ها افزوده شد. موش ها به مدت 30 روز با این رژیم تغذیه شدند .پس از این مدت محققان اثرات چربی های ترانس را بر وزن و عملکرد متابولیک کبد ، ماهیچه و بافت چربی بررسی کردند.
نتایج حاکی از این بود که افزودن چربی های ترانس به روغن های زیتون و کلزا موجب تغییر عملکرد کبد ، افزایش سطح تری گلیسیرید و عدم تعادل بین فرآیند لیپوژنز و اکسیداسیون شد. اما هنگامی که چربی های ترانس به روغن ذرت افزوده شدند هیچ تغییری در عملکرد کبد اتفاق نیفتاد. بنابراین می توان از این اسیدهای چرب در جهت کاهش اثرات زیانبار چربی های ترانس استفاده کرد.
کد: 50011479
زمان انتشار: چهارشنبه 23 تیر 1395 06:21 ق.ظ
تعداد نمایش: 22