به گزاش روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران به نقل از پایگاه خبری اقتصاد غذا «فودپرس»، اولین تفاهم نامه کارخانجات بخش خصوصی با دولت در خصوص کشت قراردادی دانه های روغنی میان جواد وفا بخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و ابوالحسن خلیلی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه به منظور حمایت از کشاورزان کلزا کار به امضاء رسید. بنا بر این گزارش در جلسه امضاء این تفاهم نامه که با حضور روسای سازمان های جهاد کشاورزی کرمانشاه، کردستان و خوزستان، علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی و همچنین اکبر سبقتی دبیر انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران و امیر هوشنگ بیرشک دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران برگزار شد جواد وفا بخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی طی سخنانی با بیان اینکه کشت قراردادی یک پروژه ملی و جزو برنامههای اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی است، بیان کرد: کشت قراردادی در سطح کلان به نفع تولید داخل است و معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیگیر این موضوع است.
وفابخش ادامه داد: پس از گذشت چند هفته از اعلام آمادگی کارگروه ها، کشت قراردادی در استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
به گفته معاونت امور زراعت چند سالی است برای کشت قراردادی در محصول چغندرقند تدابیر خوبی اندیشیده شده و امیدواریم که کشت قراردادی در محصولاتی مانند کلزا، پنبه وسایر محصولات نیز انجام شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشت قراردادی دانه های روغنی با همکاری آستان قدس رضوی در حدود ۴۰ هزار هکتار در حال اجرا است، بیان کرد: در آینده ای نه چندان دور شاهد خوداتکایی در دانههای روغنی خواهیم بود.
وفابخش با تاکید بر اینکه برای کشت قراردادی گندم دوروم نیز از سال گذشته فعالیت های انجام شده است، تصریح کرد: هم اکنون، در حال بررسی کشت قراردادی برای گندم نان هستیم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ایجاد خط اعتباری از طریق بانک کشاورزی برای تامین نقدینگی صنایع روغن کشی، گفت: برای این منظور با بانک کشاورزی رایزنیهایی انجام خواهد شد.
وفابخش با اشاره به اینکه مقیاس کشاورزی قراردادی در مقیاس ملی با محوریت استانی انجام می شود، تصریح کرد: باید برنامه ریزی زمان بندی عملیاتی برای استانها به تفکیک محصولات کنجد، کلزا، گلرنگ و سایر محصولات روغنی ارائه شود و در صورت لزوم معاونت زراعت ورود خواهد کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه فرهنگسازی کشت قراردادی در محصول چغندرقند انجامشده است، بیان کرد: کشاورزانی که چغندرقند میکارند، قبل از کاشت از خرید محصولات خود مطمئن هستند و امیدواریم در سایر محصولات دانههای روغنی نیز شاهد این امر باشیم.
حمایت بزرگترین کارخانه روغنکشی کشور از توسعه کشت دانه های روغنی در ادامه این جلسه ابوالحسن خلیلی مدیرعامل شرکت کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه به عنوان بزرگترین کارخانه روغنکشی کشور گفت: حمایت از توسعه کشت دانه های روغنی تنها به مقوله خرید محدود نمی شود و بخش هایی نظیر تامین بذور مناسب، کود و سایر نهاده های مورد نیاز کشاورزان دانه های روغنی را در بر می گیرد. وی افزود: شرکت کشت و صنعت ماهیدشت کرمانشاه کار عقد قرارد با کشاورزان برای کشت کلزا در 620 هکتار از اراضی کرمانشاه و 80 هکتار از اراضی کردستان را نهایی کرده است ودر حال حاضر رایزنی برای همکاری و حمایت از کشاورزان دانه های روغنی در استان های خوزستان و ایلام نیز ادامه دارد. خلیلی افزود: سال گذشته حدود 70 هزارتن دانه کلزا توسط شرکت ماهیدشت کرمانشاه از کلزا کاران سراسر کشور خریداری شده است که در صورت تامین نقدینگی مورد نیاز در فصل برداشت این رقم در سال آینده زراعی به حدود 100 هزار تن افزایش خواهد یافت.
کد: 50030196
زمان انتشار: چهارشنبه 26 شهریور 1399 11:29 ق.ظ
تعداد نمایش: 73