صنایع غذایی پیشگام شد

صنایع غذایی پیشگام شد

فناوری نانو در صنایع مختلف کاربرد دارد و نیازهای آینده صنایع غذایی به‌ویژه در بخش بسته‌بندی و صنایع تبدیلی را شکل خواهد داد. اتاق بازرگانی ایران با توجه به اهمیت و کاربرد فناوری نانو در این صنعت، با دانشگاه صنعتی شریف تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسانده است. نخستین نشست تخصصی «نقش فناوری نانو در صنایع غذایی» روز گذشته با حضور فعالان صنایع غذایی و برخی اعضای اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. خزانه‌دار اتاق بازرگانی ایران از اختصاص بودجه به فناوری نانو خبر داد در این نشست حسین پیرموذن، عضو هیأت رئیسه و خزانه‌دار اتاق بازرگانی ایران، نوید اختصاص بودجه مناسب در بخش فناوری نانو از سوی اتاق بازرگانی ایران را داد و افزود: اتاق ایران تاکنون از موضوع نانو باز مانده بود. با این تصمیم می‌خواهیم سرلوحه تصمیم‌گیری در حوزه تکنولوژی نانو در کشور باشیم. بخش خصوصی باید در این زمینه پیشگام شود. افزایش کیفیت و رقابت‌پذیری با تکنولوژی نانو علی شریعتی، رئیس کارگروه صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، در این نشست اظهار کرد: آشنایی اعضای کمیسیون صنایع غذایی با کاربرد و نقش فناوری نانو یکی از اهداف اصلی است که با ایجاد کمیته فناوری نانو در صنایع غذایی، به اجرا درآمد. اتاق ایران همچنین استفاده از توانمندی‌های موجود در تشکل‌های برتر صنایع غذایی را به‌صورت تخصصی در حوزه فناوری نانو پیگیری می‌کند. وی تصریح کرد: باید واقع بین باشیم که صنعت غذا در دوران پس از تحریم چه مزیت‌هایی برای رقابت در بازارهای جهانی خواهد داشت؟ در زمینه قیمت، کیفیت و سایر موارد باید با استفاده از علوم جدید مانند فناوری نانو به مزیت‌هایی دست یابیم تا با استفاده از توانمندی‌های موجود و ورود رقبای خارجی به کشور، توان رقابت داشته باشیم. برای ورود به فضای باز تجاری کمبودها را جبران کنیم شاهرخ ظهیری، مدیرعامل گروه غذایی مهرام و عضو اتاق بازرگانی و صنایع غذایی تهران، نیز با تاکید بر لزوم استفاده از تکنولوژی و دانش روز، افزود: با باز شدن فضای تجاری در کشور، صنایع غذایی وارد این فضا می‌شود، در‌حالی‌که هنوز کاری در این زمینه انجام نداده‌ایم. وی گفت: فناوری نانو یکی از حوزه‌هایی است که صنایع غذایی ما به‌ویژه در بخش کنسرو، لبنیات، پروتئین و صنایع بسته‌بندی می‌تواند از آن بهره ببرد و با کمک این تکنولوژی که کشورهای دیگر سال‌ها پیش به آن رسیده‌اند، کمبودها را جبران کنند. بخش خصوصی آستین‌ها را بالا بزند غلامعلی فاروغی، عضو صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، در این نشست با اشاره به تشکیل سه کارگروه صنایع غذایی، دام و طیور و آبزیان و کشاورزی محض، در اتاق بازرگانی ایران، افزود: رویکرد ما ایجاد یک مرکز اطلاعاتی قابل اتکا برای صنایع غذایی در کشور است. بخش خصوصی باید آستین‌ها را بالا بزند و به طور مستقل در بخش پژوهش و تحقیقات هزینه کند. نباید در این زمینه به دولت امیدی داشته باشیم و راهی جز این نداریم. وی ابراز امیدواری کرد که فناوری نانو به سرنوشت تکنولوژی‌های جدیدی که وارد کشور شده و در اجرا به مشکل خورده‌اند، مبتلا نشود و افزود: باید به کمک همدیگر این بخش مهم را وارد صنعت غذا کنیم و در مسیر درست پیش ببریم تا بخش تولید از آن به خوبی بهره‌مند شود. دستیابی به غذای سالم و بیشتر با فناوری نانو امیردارستانی، مدرس ارشد فناوری نانو از دانشگاه صنعتی شریف، با ارائه پاورپوینتی در زمینه جایگاه فناوری نانو در صنایع غذایی، گفت: با توجه به کاربردهای فراوان تکنولوژی نانو در صنعت غذا اما کشور ما تاکنون از آن بهره‌ای نبرده است. فناوری نانو در صنایع مختلف ردپایی از خود دارد که در صنعت غذا این کاربردها بیشتر است. دستیابی به غذای کافی و سالم، با ارزش افزوده بیشتر با استفاده از فناوری نانو، از مهم‌ترین مباحث موثر در صنعت غذاست. منبع: فرصت امروز


پیوست ها

کد: 50011304

زمان انتشار: یکشنبه 27 دی 1394 01:00 ب.ظ

تعداد نمایش: 25

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.