بر اساس گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، نتایج تحقیق اخیر نشان می دهد مصرف مکمل حاوی دوکوزاهگراانوئیک اسید ( DHA ) در دوران بارداری متابولیسم آهن جنین را افزایش می دهد به گفته محققان DHA به افزایش بیان ژن های خاصی که تنظیم کننده ترابری آهن از جفت هستند کمک می کند. DHA همچنین ذخایر آهن پیش از تولد را افزایش داده و از کمبود هایی که موجب آسیب رساندن به عملکرد شناختی کودک پس از زایمان می شوند جلوگیری می کند.
بر اساس سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) کم خونی 50-40 درصد از زنان باردار و نوزادان آن ها کم را تحت تاثیر قرار داده است نتایج مطالعات بیانگر این است که مادرانی که ماهی و غذاهای دریایی کم مصرف می کنند در معرض خطر آسیب های ناشی از کمبود دریافت اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
آهن و امگا 3 هر دو برای رشد عادی جنین ضروری بوده و این امر بستگی به میزان انتقال این ریزمغذی ها از مادر به جنین قبل از تولد دارد.
محققان دانشگاه گرانادا و کالج سلطنتی لندن تحقیقی انجام دادند که در این تحقیق 110 مادر باردار از هفته 28 بارداری تا زمان زایمان مورد بررسی قرار گرفتند. یک گروه از این مادران که به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند روزانه 400 میلی لیتر نوشیدنی لبنی مصرف کردند و گروه دوم روزانه 400 میلی لیتر نوشیدنی لبنی غنی شده با روغن ماهی مصرف کردند . نتایج بیانگر تاثیر مفید مکمل DHA بر تعادل حیاتی آهن در Syncytiotrophoblast ( بافت پوشش دهنده قسمت عروقی جفت جنین ) می شود این منطقه تبادل مواد مغذی بین جنین و مادر را برقرار می کند . علاوه بر این DHA ویژگی های شناختی و بصری کودک را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به کم خونی را در کودکان کاهش داد.
2 ترکیب مغذی ضروری در دوران بارداری برای توسعه سیستم عصبی کودک آهن و DHA هستند کمبود آهن در کودکان با سطوح پایین DHA در گلبول های قرمز خون آنها ارتباط مستقیم دارد.
نتایج این تحقیق در نشریه Functional Foods در سال 2015 منتشر شده است .
کد: 50011441
زمان انتشار: چهارشنبه 19 اسفند 1394 10:33 ق.ظ
تعداد نمایش: 28