انحصار بانکی در مبادلات ایران و چین رفع شود

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در دیدار با سفیر چین در تهران، ضمن تأکید بر اینکه همکاری‌های اقتصادی ایران و چین می‌تواند باهدف ورود به بازارهای منطقه افزایش پیدا کند، از نماینده دستگاه دیپلماسی چین خواست، رفع انحصار بانکی در روابط مالی دو کشور را در دستور کار قرار دهد تا بانک‌های دیگری هم بتوانند مبادلات مالی دو کشور را پوشش دهند.
انحصار بانکی در مبادلات ایران و چین رفع شود

به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران به نقل زا پایگاه خبری اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این دیدار، روابط دوجانبه ایران و چین را روابطی استثنایی در همه جوانب اقتصادی و سیاسی عنوان کرد و گفت: بر این اساس اتاق ایران و اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، توسعه روابط اقتصاد با چین را در برنامه قرار داده و معتقد هستیم ظرفیت‌های موجود دو کشور امکان افزایش مبادلات را میسر می‌کند.

غلامحسین شافعی با بیان اینکه در این مسیر، نقش سفرای دو کشور بسیار سازنده است، ابراز امیدواری کرد: سفیر جمهوری خلق چین در تهران برای حل مشکلات فعالان اقتصادی ایران در همکاری با چین کمک کند.

او مسائل بانکی و بیمه‌ای را یکی از مشکلات فعالان اقتصادی ایران در همکاری با چین دانست و گفت: باوجود مذاکراتی که در این زمینه انجام شده، همچنان مشکلاتی وجود دارد که باید مرتفع شود.

شافعی با اشاره به سفر خود به کشور چین و گفت‌وگو با وزیر بازرگانی این کشور، افزود: در آن جلسه انحصاری بودن روابط بانکی دو کشور به بانک کونلون مطرح و درخواست شد زمینه ورود بانک‌های بیشتری به روابط ایران و چین مهیا شود که تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.

رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرکت‌های چینی سرمایه‌گذاری‌های خوبی در مناطق مختلف ایران داشته‌اند، گفت: این همکاری‌ها می‌تواند باهدف ورود به بازارهای منطقه‌ای توسعه پیدا کند.

شافعی، بندر استراتژیک شهیدی بهشتی چابهار را یکی از نقاط مهمی عنوان کرد که می‌تواند مورد توجه شرکت‌های سرمایه‌گذار چینی واقع شود و افزود: فعالیت بندر اقیانوسی چابهار می‌تواند در ترانزیت منطقه نقش قابل‌توجهی داشته باشد و با توجه به تسهیلات ویژه‌ای که برای سرمایه‌گذاری در این منطقه مدنظر قرار گرفته، شرایط ورود شرکت‌های چینی نیز به این بندر فراهم است.

او تسهیل در رفت‌وآمد تجار دو کشور و ایجاد امکانات برای مذاکره را نیز ازجمله مسائلی دانست که می‌تواند به توسعه مناسبات دو کشور کمک کند و ابراز امیدواری کرد در مورد روادید تجار ایرانی برای سفر به چین، تسهیلاتی از سوی سفارت چین در تهران مدنظر قرار بگیرد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی درباره برنامه‌های توسعه روابط اقتصادی با چین، گفت: اتاق ایران با استفاده از امکاناتی که برای توسعه روابط دارد، تلاش می‌کند بیش‌ازپیش برای افزایش مبادلات با کشور چین برنامه‌ریزی کند و ضمناً اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین نیز در این حوزه بسیار فعال است که می‌تواند به دستاوردهای جدیدی برای توسعه روابط دست یابد.

شافعی با بیان اینکه ارزش مبادلات ایران و چین از 37 میلیارد دلار در سال گذشته به 35 میلیارد دلار در سال جاری کاهش یافته است، افزود: ظرفیت و زمینه‌های همکاری اقتصادی دو کشور بیش از این ارقام است و روسای جمهور دو کشور نیز با استناد به همین ظرفیت‌ها، افزایش ارزش مبادلات در بلندمدت را هدف‌گذاری کرده‌اند.

او در ادامه با اشاره به فعالیت‌های چشم‌گیر مرحوم اسدالله عسگراولادی در اتاق مشترک ایران و چین، ابراز امیدواری کرد در دوره ریاست جدید این اتاق نیز برای رفع مشکلات تجاری با چین برنامه‌ریزی شود و ارزش روابط اقتصادی دو کشور با تسهیل شرایط برای حضور فعالان بخش خصوصی ارتقا پیدا کند.

چین قاطعانه با تحریم‌های ایران مخالف است

در ادامه، سفیر جمهوری خلق چین در تهران نیز با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر سران دو کشور برنامه افزایش مبادلات دو کشور را اعلام کرده‌اند، گفت: برای تحقق این هدف‌گذاری‌ها، دو طرف باید کمک‌های راهبردی و جامع داشته باشند به این معنا که همکاری دو کشور نه‌تنها در سیاست و اقتصاد، بلکه در حوزه‌های فرهنگی، نظامی، بهداشتی و ... نیز افزایش یابد.

چانگ هووآ افزود: باوجوداینکه فعلاً مسائلی در امور تجاری دوجانبه ایجاد شده اما ما در رایزنی‌ها، دستاوردهای مثبت و خوبی داریم و در این شرایط سخت برای توسعه همکاری‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم.

او با تأکید بر اینکه دولت چین از اقدامات ایران برای حفاظت از منتفع اقتصادی مشروع خود حمایت می‌کند، گفت: این حمایت فقط زبانی نیست، بلکه در عمل اثبات شده و ما قاطعانه با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران مخالف هستیم.

سفیر جمهوری خلق چین در تهران در مورد مشکلات بانکی که شافعی مطرح کرده بود، تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم تا مسیر مناسب برای توسعه دوجانبه پیدا کنیم و برای همین در حال حاضر برای حل مشکلات مالی و بانکی نیز مذاکراتی را انجام می‌دهم که فعلاً نمی‌توانم جزئیات آن را تشریح کنم.

چانگ هووآ در ادامه به تشریح مشکلات شرکت‌های چینی پرداخت و گفت: باوجود مشکلاتی که وجود دارد و شرکت‌های چینی نیز از آن مستثنا نیستند، در حال حاضر بیش از 100 شرکت چینی در ایران مانده‌اند و فعالیت می‌کنند، اما این شرکت‌ها مشکلاتی در ایران دارند که از اتاق ایران درخواست می‌شود برای رفع آنها همکاری کند.

او افزود: اولین مشکل شرکت‌های چینی در حوزه ترخیص کالاست که از اتاق ایران می‌خواهیم در هماهنگی با وزارتخانه و دستگاه مربوطه زمینه اصلاح این مسئله را فراهم کند.

سفیر چین در تهران، مشکلات ارزی را دیگر مشکل شرکت‌های چینی فعال در ایران عنوان کرد و از شافعی خواست  در رایزنی با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، به حل‌وفصل این مسائل کمک کند.

مسئله دیگری که چانگ هووآ مطرح کرد، گلایه از رفتار برخی از شرکت‌های ایرانی بود که از طرف‌های چینی اعتبار دریافت کرده‌اند اما نسبت به تسویه آن اقدام نمی‌کنند.

او اظهار کرد: برخی از شرکت‌های ایرانی در روابط دوجانبه ایجاد بی‌اعتمادی کرده و هرچند از طرف چینی وام و اعتبار دریافت کرده‌اند اما بارها بازپرداخت آن را به تأخیر می‌اندازند.

سفیر چین از رئیس اتاق ایران خواست با تدوین فهرست شرکت‌های بی‌اعتبار، از آنها بخواهد در همکاری‌های دوجانبه درست عمل کنند و در این زمینه از همکاری رایزن بازرگانی سفارت چین در تهران نیز استفاده کنند.

شافعی در پاسخ به این درخواست سفیر چین در تهران، اظهار کرد: رایزن سفارت چین ضمن دسته‌بندی شرکت‌هایی که در تسویه وام و اعتبار با طرف چینی بدحساب بوده‌اند، جلسه‌ای با مسئولان امور بین‌الملل اتاق ایران برگزار کنند تا پس از تکمیل فهرست این شرکت‌ها، اتاق ایران برای حل‌وفصل این مشکل وارد عمل شود.

رئیس پارلمان بخش خصوص اعلام کرد: اتاق ایران آمادگی دارد کارت بازرگانی آن دسته از شرکت‌هایی که در تسویه نکردن اعتبارات مقصر بوده‌اند را تعلیق کند.

کد: 50019682

زمان انتشار: چهارشنبه 20 آذر 1398 10:54 ق.ظ

تعداد نمایش: 33

آخرین شماره ماهنامه آفتابگردان

آدرس: تهران- خیابان شهید مطهری - خیابان گلریز - پلاک 25 - طبقه 5

تلفن: 02188326383

فاکس: 02188326089

 

 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی ایران بوده و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است | کپی‌رایت © 2008- 2017.