به گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران امروزه اکثر افراد می دانند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات خام و تازه برای سلامتی و پیشگیری از بیماری های مزمن ضروری است. اما تعداد کمی از افراد ممکن است بدانند چربی هایی که همراه این سبزیجات مصرف می شوند بر میزان جذب مواد مغذی موجود در آن ها موثرند. بسیاری از متخصصان تغذیه به اشتباه افراد را به مصرف چاشنی های سالاد کم چرب و بدون چربی که مملو از قند هستند ترغیب می نمایند.
محققان دانشگاه Purdue به بررسی چگونگی تاثیر نوع و مقدار چربی های موجود در چاشنی های سالاد بر دسترسی زیستی (Bioavailability ) کاروتنوئید های محلول در چربی (لوتئین، لیکوپن و بتاکاروتن) در سبزیجات و میوه جات پرداختند. نتایج این تحقیق در نشریه Molecular Nutrition & Food Research منتشر شد.
کاروتنوئید ها در کاهش ریسک ابتلا به بیماری های مزمنی مانند سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثرند.
در این تحقیق 29 نفر مورد بررسی قرار گرفتند .این افراد سالاد هایی با چاشنی های مختلف که حاوی چربی هایی از جمله کره ( چربی اشباع)، روغن کانولا ( چربی تک غیر اشباع) و روغن ذرت (چربی چند غیر اشباع) بودند ، مصرف کردند .هر کدام از این چربی ها با مقادیر 3 ، 8 و 20 گرم در چاشنی ها به کار رفته بودند.
نتایج بیانگر این بود که تاثیر چربی های چند غیر اشباع ( مانند روغن ذرت یا سویا) به شدت وابسته به مقدار و دوز مصرفی آنهاست و هر چه مقدار آن ها در سالاد افزایش می یابد میزان جذب کاروتنوئید ها نیز افزایش می یابد. تاثیر چربی های اشباع (کره) نیز وابسته به دوز مصرفی بود اما با شدت کمتر. اما تاثیر چربی های تک غیر اشباع ( روغن زیتون و کانولا) بر جذب کاروتنوئید ها به مقدارشان بستگی نداشت و تاثیر دوز 3 گرمی با 20 گرمی یکسان بود . بنابراین با مصرف مقدار کمی از این چربی ها می توان از حداکثر خواص سبزیجات و میوه جات بهره برد.به گفته محققان مصرف سالاد با روغن زیتون یا روغن کانولا به جذب بیشتر کاروتنوئید های مفید کمک می کند.
کد: 50011491
زمان انتشار: چهارشنبه 3 شهریور 1395 04:58 ق.ظ
تعداد نمایش: 19