آبزیان منابع طبیعی اسیدهای چرب EPA و DHA و دانه های روغنی همچون کانولا و کاملیا منابع طبیعی اسید چرب آلفا لینولئیک اسید از جمله اسیدهای چرب امگا۳ اساسی می باشند. با توجه به نقش کلیدی و حساس EPA و DHA بیشترین توجه متخصصین به تبدیل آلفالینولنیک اسید(ALA) به این اسیدهای چرب معطوف شده است. تبدیل ALA به EPA به میزان کمی در بدن از ۳ درصد در افراد معمولی تا ۲۰ درصد در گیاهخواران تبدیل می گردد و تبدیل ALA به DHA خیلی کم می باشد. علاوه بر این جنس نقش مهمی در این تبدیل بازی می کند بطوریکه در زنانی که در دوره سنی باروری هستند تبدیل ALA به EPA ۲.۵ برابر مردان سالم می باشد.
افزایش نیاز بازار به روغن ماهی و عدم توان این بازار در تأمین کافی این روغن سبب معطوف شدن نظرها به منابع دیگر شده است. از جمله جایگزین ها می توان به جلبک ها و دیگر جانوان دریایی بغیر از ماهی ها از جمله کریل و پاروپا اشاره نمود؛ اما تأمین این اسیدهای چرب از طریق گیاهان که نقش مهمی در تأمین روغن مورد نیاز در جهان دارند رویکرد جدیدی در تأمین این اسیدهای چرب شاخص با استفاده از مهندسی ژنتیک می باشد.
با استفاده از مهندسی ژنتیک می توان گیاهانی همچون کانولا و کاملیا را غنی از EPA و DHA نمود. با این تکنولوژی می توان از یک هکتار کانولا میزان امگا۳ معادل با ۱۰ تن ماهی را تولید نمود.
شرکت کارگیل با همکاری شرکت BASF در حال انجام مهندسی ژنتیک بر روی کانولا می باشدتا کانولایی با میزان بالای EPA و DHA را بعد از سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه کند.
منبع: www.foodnavigator-usa.com
کد: 50015385
زمان انتشار: چهارشنبه 30 خرداد 1397 09:02 ق.ظ
تعداد نمایش: 141