علیرضا مهاجر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: حدود 500 هزار هکتار از اراضی به صورت تناوب با محصول گندم به کشت دانه های روغنی آفتابگردان، کنجد، گلرنگ و سویا اختصاص می یابد.
وی با اشاره به اینکه بذر مناسب دانه روغنی سویا در داخل تولید و تامین شده است، افزود: تاکنون محصول سویا فقط در استان های شمالی و اردبیل امکان کشت داشت اما با تولید بذر مناسب این محصول در اکثر استان های کشور قابل کشت و تولید است. وی گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده 300 هزار هکتار از اراضی کشور پس از برداشت گندم بدون اینکه اراضی جدیدی اشغال شود به کشت سویا اختصاص می یابد. مجری طرح توسعه کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی افزود: طرح توسعه کشت دانه روغنی سویا قرار است از سال آینده با همکاری سازمان خواربارجهانی "فائو" اجرا شود. مهاجر تاکید کرد: سویا محصولی کم آب بر است بنابراین کشت آن توجیه اقتصادی دارد و علاوه بر تامین بخشی از روغن خوراکی مورد نیاز می توانیم کنجاله مورد نیاز صنایع مرغداری را به جای واردات از تولیدات داخلی تامین کنیم. وی گفت: با توسعه کشت دانه روغنی سویا وابستگی صنایع مرغداری به واردات قطع می شود. مجری طرح توسعه کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی همچنین از توسعه سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا خبرداد و افزود: سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا از 46 هزار هکتار سال گذشته به 182 هزار هکتار افزایش یافت و براساس برنامه ریزی های انجام شده سال آینده 350 هزار هکتار از اراضی در تناوب با گندم به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص می یابد. مهاجر گفت: بنابراین سال آینده در مجموع 800 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت دانه های روغنی خواهد رفت. وی میزان نیاز کشور را به روغن خوراکی یک میلیون و 400 هزار تن اعلام کرد و افزود: مصرف سرانه روغن خوراکی در کشور از مرز 20 کیلوگرم نیز عبور کرده درحالیکه میانگین مصرف سرانه روغن در جهان حدود 12 کیلوگرم است بنابراین باید درباره مصرف روغن به مردم هشدار داد. مجری طرح توسعه کشت دانه های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد: با همکاری رسانه ملی و وزارت بهداشت در زمینه کاهش مصرف روغن در کشور اقدام شود. مهاجر همچنین درباره زمان کشت دانه روغنی کلزا گفت: باتوجه به بارندگی های مناسب در استان های شمالی، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان امکان کشت کلزا تا 25 آذرماه وجود دارد و کشاورزان می توانند با دریافت بذر مورد نیاز از مراکز و سازمان های جهادکشاورزی نسبت به کشت این محصول اقدام کنند.
کد: 50013255
زمان انتشار: شنبه 11 آذر 1396 03:07 ب.ظ
تعداد نمایش: 53